Een dag door de ogen
van onze trainee

Geplaatst op 21-06-2017 door Onbekende auteur

Een traineeship bij Lavans. Wat houdt dat in? Welke werkzaamheden komen aan bod? En hoe wordt een traineeship ervaren? We gingen in gesprek met onze eigen trainee Kristel, die ons antwoord geeft op al deze vragen.  

November 2016 begon Kristel haar traineeship bij Lavans. Dat ze een talentvolle starter is kun je wel zeggen. Ze is afgestudeerd in Organization Studies aan de Tilburg University, heeft vervolgens in Noorwegen een exchange semester afgerond (vakken gevolgd van de opleiding Leadership and Organizational Psychology) en gewerkt als junior consultant bij Masters In Lean. Maar hoe pas je al deze ervaring toe bij Lavans?

ICT switch

Kristel: “In de eerste weken van mijn traineeship heb ik me vooral bezig gehouden met de sociale ontwikkeling binnen Lavans. Zo ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een dagstart, een bordmeeting voor de high care en de ontwikkeling van de klantenteams. Erg leuk, maar ik moet toegeven dat dit wel in mijn comfortzone lag.” 
“Daarom werd ik benaderd of ik interesse zou hebben om me meer te verdiepen in operationele zaken. Ik kreeg de kans om met meer verschillende onderdelen in het bedrijf kennis te maken en te ontdekken of ik nog andere verborgen kwaliteiten had liggen."

“Ik ben vanaf toen bij het TMS-team van Lavans aangesloten” vertelt Kristel enthousiast. Het TMS-team ontwikkelt een nieuw software systeem dat o.a. een groot aantal activiteiten ondervangt voor bedrijfsprocessen. Hierbij kun je denken aan processen op het gebied van financiën en productie. Kristel vervolgt: “Inmiddels houd ik me hier vol op mee bezig. En eerlijk.. ik had van te voren nooit gedacht dat ik ICT zo interessant zou vinden en dat er zo veel in mogelijk was.”

Sociale functie

“Nu ik mezelf meer heb verdiept in de materie, zie ik dat ICT niet alleen ‘in-de-computer-duiken’ is. Het heeft juist ook een hele sociale kant. Ik loop mee met collega’s van de binnendienst om te kijken hoe zij te werk gaan, om vervolgens deze processen te kunnen vertalen naar TMS. Ook schakel ik heel veel met bijvoorbeeld consultants of mensen uit ons magazijn of productie”. Inmiddels geeft Kristel ook trainingen aan collega’s om ze alvast kennis te laten maken met het nieuwe systeem. “We krijgen hier positieve reacties op, maar ook kritische feedback. Dit geeft mij energie om TMS steeds te blijven verbeteren”. 

Combinatie van werken en leren

“Naast mijn werkzaamheden krijg ik ook de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op het gebied van Lean. Ik volg een Black Belt training die mij helpt om nog meer te denken vanuit waardestromen en doorlooptijden te verkorten. Voor mijn praktijkopdracht van deze training start ik zelf een project. Deze training komt ook van toepassing bij de ontwikkeling van TMS, omdat ik processen nog duidelijker in kaart kan brengen en waar mogelijk al verbeteringen kan toepassen.” 

Toekomst bij Lavans

“Dit traineeship biedt mij de kans om verschillende rollen uit te oefenen, zowel in teamverband als zelfstandig, binnen uiteenlopende projecten/afdelingen. Ik heb nog een aantal maanden voordat mijn traineeship is afgelopen en deze wil ik ook zeker benutten om zoveel mogelijk te leren. Daarna zullen we samen kijken welke rol(len) voor mij zijn weggelegd. Dat is namelijk het mooie van werken bij Lavans: er wordt samen gekeken naar wat je ambities zijn en hoe jij kunt blijven groeien binnen Lavans/jouw talenten kunt toepassen.“