Hoe gaat het nu met
Tijn in Amerika?

Geplaatst op 23-02-2017 door Tijn Heerkens

Na het schrijven van mijn vorige blog over mijn plannen bij Huebsch (‘spreek uit als Hips’) heb ik zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Dit heeft mij enorm gemotiveerd om een tweede blog te schrijven. Ik vind het leuk om een klein stukje van Amerika richting Nederland te kunnen brengen en door jullie reacties komt er ook een stukje Nederland naar mij!

Het land met 2 gezichten

Voordat ik in Amerika was geweest dacht ik bij een typische Amerikaan aan iemand met een iets te kort shirtje, met een te grote buik, die op de bank American football zit te kijken. Dit natuurlijk gewapend, met een dubbele hamburger in de ene hand en in de vrije hand een anderhalve liter beker cola. 

Nu ik hier ben, klopt mijn eerste gedachte deels. Ik ervaar hier de ene grote groep die aan mijn eerste verwachting voldoet. Maar ook een groep die ontzettend bezig is met zijn of haar gezondheid. 

Ook heb ik gemerkt dat de beroemde “American Dream” maar voor weinig mensen is weggelegd! Voor veel mensen ziet het dagelijks leven er heel anders uit. Hier vertel ik later in mijn blog meer over. 

Huebsch zusje van Lavans

Als Lavans een Amerikaans tweelingzusje zou hebben, zou ik niet ver hoeven zoeken. Nu ik hier een paar maanden rond loop zie ik veel overeenkomsten. Lavans en Huebsch zijn absoluut geen eeneiige tweeling, maar er is wel veel wat mij bekend voorkomt. 

Net als bij Lavans wordt er bij Huebsch met liefde en enorm veel plezier de was gedaan met oprechte aandacht voor mens en milieu. (Op de foto hiernaast zie je het nieuwe Solar System van Huebsch). Waarbij eerlijkheid de drijfveer is en de klant daadwerkelijk voorop wordt gesteld. 

Huebsch is al 125 jaar een familiebedrijf in de 4de generatie waarbij sommige relaties tot wel 40 jaar teruggaan! Zo’n relaties kunnen alleen bestaan als er ook daadwerkelijk oprecht aandacht en wederzijdse waardering is. 

Grote logistieke uitdaging

Naast de vele overeenkomsten zijn er ook enorme verschillen. In dit gebied van Amerika ligt ongeveer 6 maanden per jaar sneeuw. Wanneer de sneeuw gesmolten is, zijn de wegen dusdanig beschadigd dat ze de overige maanden de wegen moeten repareren. Mensen uit Wisconsin hebben het ook vaak over 2 seizoenen: winter en wegwerkzaamheden haha. 

Dit zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de winkels en gebouwen ‘s winters helemaal vol liggen met matten, om sneeuw en water buiten te houden en te zorgen dat mensen binnen niet uitglijden. In de zomer worden de matten bijna allemaal omgewisseld voor matten die de kiezels en zand van de beschadigde wegen buiten houden. De twee verschillende seizoenen brengen daarom een enorme logistieke uitdaging met zich mee. 

Het land met 2 gezichten

Zoals ik in het begin van mijn blog heb aangegeven is Amerika het land van twee gezichten. Je ziet veel grote auto’s, de nieuwste gadgets worden hier ontwikkeld en veel van de gemakken zijn te koop vanuit je auto via de drive-thru. (Hier kun je winkelen zonder je auto te hoeven verlaten). Ik moet nog steeds lachen als ik door de drive-thru geldautomaat of apotheek rijdt.. (zie foto)

Aan de andere kant zie ik ook een grote groep mensen met twee banen, om alles te kunnen betalen. Als je afgewerkt bent kun je vervolgens je boodschappen doen bij een van de supermarkten die 24 uur per dag geopend zijn 7 dagen in de week.En als je naast dit drukke schema ook je gezondheid erg belangrijk vindt, kun je vaak ‘s morgens van 5 tot 6 nog even snel voor het werk gaan sporten. Mij niet gezien!  

En wat misschien nog erger is dan de mogelijkheid om zo vroeg te gaan sporten, is dat deze groepslessen op dit vroege tijdstip ook nog eens bom vol zitten!! Hier zullen ze mij absoluut niet tegen komen tijdens mijn tijd in Amerika haha. 

Tot snel weer!