Johny van den Hoven, ‘goeie prater, niet verlegen’

Geplaatst op 05-07-2018 door Jos Lenssen

In gesprek met oud-Lavansiaan Johny van den Hoven is het meer luisteren, dan praten. Niet zo vreemd gezien het feit Johny 30 jaar lang voor Lavans ‘met praten zijn geld heeft verdiend’. “Een goede prater en niet verlegen”, kreeg hij dan ook als antwoord van mijnheer Thijs, de tweede generatie Heerkens die hem na twee gesprekjes een baan bij Wilhelmina aanbood.

Na ‘jaren in de bloemen te hebben gezeten’ was Johny’s grote uitdaging kandidaat klanten in ‘zijn Helmond’ warm te maken voor de matten en wissers van Lavans. En dat ging hem goed af mede vanwege de eigenschappen: een goede prater en niet verlegen.

Van alle markten thuis

Na in mei 1982 gestart te zijn als ‘vertegenwoordiger’ in matten en wissers kwam er al vrij spoedig het sanitair gebeuren bij. Enkele jaren later gevolgd door de bedrijfskleding, wat een grote rol heeft gespeeld tot aan de start van zijn pre-pensioen in 2012. Na 20 jaar als accountmanager en adviseur Lavans vertegenwoordigd te hebben kreeg Johny de nieuwe rol als ‘pasman’ voor bedrijfskleding toebedeeld.

‘Meten is weten’

‘Meten is weten’ werd het nieuwe motto van de echte Lavansiaan die tijdens zijn laatste 10 jaar bij Lavans zo’n beetje alle uithoeken van Nederland heeft bezocht om bij ontelbare bedrijven dragers aan te meten. “Maar ook in België had ik eens een klusje. ’s Avonds om half elf en niet bij de deur! Het betrof namelijk het aanmeten van dragers die altijd in de nachtdienst werkten”, aldus Johny die zijn toenmalige job binnen Lavans in die periode combineerde met het verzorgen van interne opleidingen.


- Johny 6 jaar geleden bij zijn afscheid van Lavans

Rondleidingen

Ondanks dat de oud-Lavansiaan sinds een jaar of zes van zijn welverdiende vrijetijd geniet zien we Johny van den Hoven nog met regelmaat tegenkomen in het familiebedrijf. Gemiddeld een keer of twintig per jaar verzorgt hij namelijk op gezette tijden samen met collega’s de rondleidingen. Een prachtige rol die hem op het lijf is geschreven. ‘Een goeie prater en niet verlegen’, komen ook hier van pas bij de man die tijdens zijn actieve loopbaan binnen Lavans ‘niet op een uurtje keek’.

- Oud-collega's en rondleiders Johny en Tom verzorgen een rondleiding.

‘Busje pepermunten’

Zo gepassioneerd als hij zich tijdens zijn actieve jaren als adviseur presenteerde,  zo enthousiast verzorgt hij nu de rondleidingen bij Lavans als een ware ambassadeur. “En met heel veel plezier. Zo houden we nog contact met de oud-collega’s en blijven we op de hoogte van het bedrijf dat na al die jaren toch een stuk van je leven is geworden. Een prachtig bedrijf waar men elkaar met respect behandelt en waardering voor elkaar heeft. Wie je ook bent en op welke afdeling je ook werkt. Samenwerken, daar draait toch alles om”, zo vertelt de oud-Lavansiaan die zijn eerste kerstpakket bij Wilhelmina (het huidige Lavans) nog als de dag van gisteren kan herinneren. Een busje witte Wilhelmina pepermunten!