Speedy weet raad:
verwijder rode wijn uit kerstoutfit

Geplaatst op 22-11-2016 door Loes Wijnen

Nog een paar dagen en we zitten weer gezellig met de hele familie rondom tafel.  Een mooi moment om het jaar door te spreken met een goed gevulde kalkoen en een lekker glas rode wijn. Dat kerstgevoel mag natuurlijk door niets verpest worden en zeker niet door een wijnvlek op je nieuwe kerstoutfit! Mocht het je toch overkomen? Geen paniek. Dankzij de raad van Speedy uit onze wasserij weet je hoe je moet handelen!

Stap 1: absorberen met keukenrol

Het is belangrijk om meteen actie te ondernemen wanneer je rode wijn knoeit. Wacht je te lang? Dan kan het zijn dat de wijn intrekt en de vlek er niet meer uit gaat. Start daarom direct met absorberen! Dep de vlek droog met keukenrol, een zakdoek of iets dergelijks. Let op, niet wrijven maar écht deppen! Anders wrijf je de rode vlek nog verder in de vezels.

Stap 2: absorberen met zout

Je kunt ook zout op de wijnvlek strooien, dat werkt ook absorberend. Laat het enkele minuten intrekken.

Stap 3: uitspoelen

Nadat je het zout enkele minuten hebt laten intrekken, spoel je vervolgens je kledingstuk af onder de kraan met lauw water. De vlek zal nu al grotendeels verdwijnen.

Stap 4: de wasmachine

Na het afspoelen, was je het kledingstuk direct in de wasmachine. Je kunt een normaal wasprogramma gebruiken.

Stap 5: witte wijn

Ben je op een feestje en heb je geen wasmachine in de buurt? Zorg er dan voor dat je de vlek vochtig houdt. Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar gebruik hiervoor witte wijn. Witte wijn onttrekt de rode kleur uit je kledingstuk. Zolang je de vlek niet laat indrogen, kun je hem daarna thuis verder behandelen met bovenstaande punten. 

 

Met eigen ogen zien dat bovenstaande tips van Speedy écht werken? Bekijk dan ons filmpje waarin Speedy in één minuut laat zien hoe je rode wijn uit je kleding kunt verwijderen.