Tijn in Amerika:
traineeship bij wasserij Huebsch

Geplaatst op 10-01-2017 door Tijn Heerkens

Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Tijn Heerkens, een telg van de 4de generatie uit de familie Heerkens (oprichters Lavans). De laatste jaren heb ik mijn best gedaan om de opleiding commerciële economie in Eindhoven af te ronden, wat afgelopen zomer beloond is met een diploma!

Wat doe je daarna?

Maar wat doe je na het behalen van je diploma? Kies je er voor om door te leren, te gaan werken of te gaan backpacken/reizen? En wat nou als je niet hoeft te kiezen en dit misschien wel valt te combineren?

Daarbij wil ik ook graag mijn Engelse vaardigheden een flinke boost geven. Met mijn ‘handen-en-voeten’ Engels lukt het mij nu redelijk om mezelf verstaanbaar te maken, maar of dit komt door mijn vaardigheden of door de luistervaardigheden van de Engelsen laat ik graag even in het midden.

Wasserij in Amerika

Maar waar kun je tegelijkertijd werkervaring opdoen, Engels bijspijkeren en reizen? Nou, dat kan in Amerika! In de geweldige industrie waarmee ik ben opgegroeid.

De (eigenzinnige) Lavansianen trekken aandacht van mensen uit de industrie, over de hele wereld. Zo kwam in 2004 het Amerikaanse bedrijf “Huebsch-services” op bezoek, waarna er altijd contact is gebleven tussen Lavans en Huebsch.

In het laatste half jaar van mijn studie ben ik hierdoor in contact gekomen met de eigenaar Jim. Na de nodige uitleg wilde hij graag meewerken en kreeg de traineeship snel vorm. Toen mijn visum uiteindelijk was goedgekeurd, kon ik gaan! Waardoor ik nu voor 6 maanden tussen de sneeuwpoppen in de staat Wisconsin, Noord-Amerika zit. 

Over enkele weken zal ik jullie uitgebreid vertellen over mijn eerste ervaringen en over het leven in the USA. Ook zal ik jullie een kijkje geven in de wasserij en zal ik laten zien wat het verschil is tussen de wasserij van Lavans en die van Huebsch.

Tot mijn volgende bericht!