De laatste maand van
Tijn in Wisconsin

Geplaatst op 11-04-2017 door Tijn Heerkens

Na mijn vorige blog in februari ben ik deze week toch echt aan mijn laatste maand begonnen in Wisconsin. Het voelt als gister dat ik op Schiphol afscheid nam van de laatste mensen, waarna is mezelf nog eens flink moest inpraten dat er toch écht een hele bijzondere tijd aan zou komen.  

Nu 5 maanden later blijkt dit inderdaad te kloppen. Een tijd om nooit meer te vergeten! Vandaar dat ik graag nog een keer met jullie deel wat ik hier meegemaakt heb.  

Uitgestrektheid van Wisconsin

Vorig weekend was ik uitgenodigd om downhill te gaan Skiën in de staat Michigan. Wat super gaaf was om te doen!
We hebben voor “wisconsinse” begrippen een milde winter gehad. Het weekend waarin we gingen was dan ook een van de laatste weekenden dat het skigebied nog open was (het sluit namelijk dit jaar ongeveer een maand eerder dan normaal). Zoals je kunt zien lag er al niet heel veel sneeuw meer. 

Downhill en Cross country skiing in Michigan

The middle of nowhere

Om in Michigan te gaan skiën moesten we 3 uurtjes rijden. We verbleven bij Lake Superior, een enorm meer in het noorden van Wisconsin (20% van het wereldwijde bovengronds vers watervoorraad ligt hier). 

Tijdens de reis gingen we al snel van de gewone snelweg af en kwamen we in de “middle of nowhere”, waar we de binnenwegen moesten gebruiken. We reden door dorpjes waar minder dan 300 mensen wonen, waarna het minimaal 20 minuten duurde voordat je weer een volgend dorpje tegenkwam. 

In deze verlaten dorpjes wonen vooral oudere mensen. Veel gebouwen staan leeg of zijn kapot. De mensen die er nog zijn brengen de meeste tijd door in de kroeg. Heel veel meer is er niet te beleven. De jeugd is dan ook al lang geleden vertrokken naar de grotere steden in de buurt.  

Wat betekent dit voor Huebsch?

Een groot gedeelte van het servicegebied van Huebsch bestaat ook uit deze (steeds) kleiner wordende dorpjes. Daarom heeft Huebsch 10 jaar geleden besloten om uit te breiden naar een van de grote steden in de buurt: Minneapolis/Saint Paul (Twincities)

Huebsch is ontzettend succesvol in de kleinere gemeenschappen. Dit komt voornamelijk door de betrokkenheid van het bedrijf/personeel in de lokale gemeenschap. Ze moeten daarom nog steeds een beetje wennen aan het anonieme stadsleven in de Twincities.

Toch heeft Huebsch in de afgelopen 10 jaar dat ze actief zijn in de Twin cities verschillende successen geboekt. We beseffen dat juist in dit gedeelte van het servicegebied de groeikansen liggen en dat we daar op dit moment nog veel kansen laten liggen. Voor Huebsch is het dan ook de hoogste tijd om dit structureel aan te pakken. Daarom gaan ze voor het eerst in 125 jaar een marketingafdeling opzetten! 

Ik ben hier nauw bij betrokken en het is ongelofelijk gaaf om dit van dichtbij mee te maken. Het is ontzettend leuk om te zien dat ze de aanpak willen omgooien en dat nieuwe uitdagingen ook meteen op zijn plek vallen.

Verschil in standaard

Ook ben ik vorige week uitgenodigd door een collega om bij zijn evenement te zijn. Tijdens dit evenement werd er geld verzameld voor het goede doel. Het vond plaats in een plaatselijk kroeg, waar (gedoneerde) prijzen werden verloot. Mensen konden voor 10 dollar een ticket kopen om kans te maken op deze prijzen. Zo wordt er jaarlijks $15.000 opgehaald voor het goede doel. 

Tijdens het uitreiken van de prijzen werd het me nog meer duidelijk dat Nederland en Amerika erg verschillen. De grootste prijzen/hoofdprijzen waren namelijk verschillende geweren! Het kon dus zo maar zijn dat je voor 10 dollar met een geweer naar huis ging. Toen ze erachter kwamen dat ik nog nooit een geweer had vastgehouden, kreeg ik al snel een pistool in mijn handen geduwd en stond ik daar een beetje onwennig naar te kijken. Dit werd nog erger toen de lokale delicatesse “Rockey mountain oyesters” op tafel kwam. Je moet dit vooral niet vergelijken met de oesters hoe wij ze in Nederland kennen. Want het zijn gefrituurde stieren testikels….   Ie!

Tijdens het evenement voor het goede doel 

Voorbereidingen treffen voor Canada 

Nu het einde steeds dichterbij komt gaan de weken nog sneller! Ik wil graag zoveel mogelijk afronden en goed overdragen binnen Huebsch en tegelijkertijd probeer ik tussendoor mijn reis te plannen door Canada. Want over minder dan 4 weken komen pap en mam deze kant op en reizen we richting de oostkant van Canada. Daarna vlieg ik alleen door naar het westen om nog 2 weken rond te trekken van Vancouver tot Calgary. En dan zit het er helaas écht op! 

Maar.. Voor nu nog even niet aan denken en zoveel meemaken en afronden!

Groetjes!