Het ondersteunen van (lokale)
initiatieven en projecten

Wij dragen graag bij aan diverse initiatieven: lokaal, nationaal en zelfs internationaal. Onze hulp varieert van financiële ondersteuning tot het beschikbaar stellen van onze eigen handjes. De grotere projecten waar we ons jaarlijks voor inzetten zijn:

  • Het Kasteel van Sinterklaas - Ieder jaar logeert Sinterklaas een aantal weken in ‘Het Kasteel van Helmond’. Tijdens deze periode helpt Lavans de pieten met het wassen van hun pietenpakken.
  • Yepafrika - Yepafrika (YEP staat voor Youth EmPowerment) is een organisatie die sinds 2008 trainingen verzorgt voor jongeren en jong ondernemers in Nederland en Afrika. Arme en werkloze jongeren krijgen les over social ondernemerschap en empowerment, om hen meer zelfvertrouwen én een steuntje in de rug te geven voor de toekomst.
  • Leerbedrijf IBC – Het International Business College (IBC) biedt leerlingen een uitdagend lesprogramma met veel ‘proeven in de praktijk’. Wij stellen onze deuren open voor scholieren zodat zij opdrachten kunnen uitvoeren en praktijkervaring opdoen.  

Naast bovenstaande projecten heeft Lavans het afgelopen jaar diverse verenigingen, projecten en initiatieven gesteund middels een donatie.

- Alpes d’huzes - Lopen voor Lyme
- Artsen Zonder Grenzen - Roparun
- BOV trofee - Serious Request 3FM
- Drakenbootfestival Helmond - Stichting 'De hond kan de was doen'
- Goodwill - Kleurboeken - Stichting Haarwensen
- Inloophuis De Cirkel - Truckerday Stiphout
- Kasteel van Katoen  

 

Voor de bijdragen aan projecten hebben we een sponsorcommissie opgericht. Zij beoordelen elke aanvraag en bepalen in wat voor vorm we initiatieven sponsoren. Heb je zelf een initiatief dat wat ondersteuning kan gebruiken? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op