Samen anticiperen
op ontwikkelingen

Een aantal jaar geleden raakten we geïnspireerd door de uitzending van het VPRO-programma Tegenlicht, waarin werd verteld dat meer dan de helft van alle banen gaan verdwijnen ten gevolge van automatisering. We startten toen net met de bouw van ons eigen ERP systeem, dat zelfs 70% van alle administratieve taken doet vervallen... We konden deze ontwikkelingen niet tegenhouden door ze te negeren, maar hebben het omarmd en zijn ermee aan de slag gegaan.
Met deze kennis in combinatie met de richting die we op gaan, kunnen we niets anders dan anticiperen op deze ontwikkelingen en nadenken over de toekomst van onze medewerkers.

Verantwoordelijkheid voor werkgever en werknemer

De vraag is dus hoe we de vrijgekomen uren gaan invullen, zonder dat het ten koste gaat van onze medewerkers. We hebben samen nagedacht over hoe we met z’n allen meer waarde kunnen toevoegen voor de klant. Deze ideeën hebben we vertaald naar nieuwe rollen / taken, die we willen inzetten op de vrijgekomen uren. Hierbij denken we niet in vastomlijnde functies, maar in taken die aansluiten bij de ambitie en talenten van onze medewerkers.

Een voorwaarde voor deze duurzame oplossing is dat medewerkers de ambitie hebben om te blijven ontwikkelen. Wij als werkgever moeten deze ontwikkelingen ondersteunen, vertrouwen geven en de medewerkers continu uitdagen om te groeien. Medewerkers die taken vervullen die perfect passen bij hun persoonlijke talenten en ambities, raken betrokken en enthousiast. En dat enthousiasme, dat is weer van positieve invloed op onze klanten! 

Meer weten? Stel je vragen gerust!

Neem contact op