Melanies verhaal over Lavans

Naam: Melanie Biemans
Stage gelopen op afdeling: Logistiek 
Stageperiode: 30 augustus 2021 t/m 28 januari 2022

Het begin           

Toen ik op zoek was naar een afstudeerstage voor mijn opleiding Logistics Management heb ik Lavans zelf benaderd. Ik werd destijds uitgenodigd voor een gesprek waarbij ik direct een voorstel voor een opdracht kreeg. De klik was er meteen, ik voelde me er zodra ik binnenstapte al welkom. In mijn onderzoek heb ik gekeken en geïdentificeerd waar de verspillingen in het interne logistieke proces van Lavans toentertijd zaten. Vervolgens heb ik een advies gegeven over waar de grootste verbeteringen behaald kunnen worden en wat deze kosten en opleveren. Ik zag van dichtbij hoe een bedrijf als Lavans omgaat met veranderingen en heb hier zelf ook in mogen bijdragen. Erg leuk!

Wat ik heb geleerd           

Deze opdracht gaf mij de kans om veel van Lavans te zien. Ik vond het erg prettig dat ik in het begin bij alle afdelingen mee heb kunnen kijken. Naast dat ik de kans kreeg om mijn vaardigheden en kennis toe te passen, heb ik ook veel geleerd. Ik kreeg de verantwoordelijkheid en vrijheid om mijn opdracht uit te voeren. Ook kreeg ik het gevoel dat de uitkomst van mijn onderzoek waardevol was voor Lavans, dit gaf extra motivatie om de opdracht goed te voltooien.

De begeleiding tijdens mijn stage was erg prettig. Ik werd gezien als volwaardige medewerker en kreeg alle benodigde middelen tot mijn beschikking. De sfeer onderling bij Lavans is erg goed en heeft ook bijgedragen aan een fijne tijd. De deur stond altijd open en iedereen nam de tijd om mijn vragen te beantwoorden!

Op zoek naar een stageplaats?

Solliciteer