Cleanroom kleding

In een cleanroom is uiterste precisie noodzaak. Alles is gericht op het uitsluiten van risico’s. Kleding vormt in dit proces een belangrijke pijler, een klein stofje kan tenslotte al desastreus zijn wanneer het bijvoorbeeld belandt op een minuscule chip. Op cleanroom kleding moet je kunnen vertrouwen in de breedste zin van het woord.

Wasbare cleanroom kleding

Kleding voor eenmalig gebruik lijkt de meest logische en veilige keuze, maar is het niet.

Kies je namelijk voor wasbare cleanroom kleding, dan ga je voor professioneel gereinigde kleding, bied je je medewerkers draagcomfort, heb je oog voor het milieu én doe je de bedrijfsportemonnee een plezier.

Ecologische voetafdruk

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe groot de afvalberg is die geproduceerd wordt door gebruik te maken van wegwerpkleding? In tijden waarin bedrijven streng worden beoordeeld op hun ecologische voetafdruk, is het belangrijker dan ooit om je hiervan bewust te zijn. Wasbare cleanroom kleding is natuurlijk niet geheel vrij van milieubelasting, maar een goede wasserij doet er alles aan om die schade te beperken. Met kleding met een levensduur van meerdere jaren ben je altijd beter bezig dan met artikelen voor eenmalig gebruik.

Gecertificeerde wasserij voor steriele cleanroom kleding

Maar kan wasbare cleanroom kleding wel steriel zijn? Absoluut! Wel als je het laat wassen door een partij met verstand van zaken. Die partij is Lavans, wij hebben een hypermoderne wasserij met EN ISO 14644 gecertificeerd cleanroom proces. In een afgezonderde ruimte voeren wíj́ onze specialistische taken uit, zodat jij de jouwe veilig en volledig volgens de norm kunt doen.

Cleanroom kleding huren

Goed om te weten is dat je wasbare cleanroom kleding bij Lavans niet koopt, maar huurt. Dat heeft flinke voordelen, dit zijn ze op een rijtje:

  • Veilig en schoon, reiniging in onze hypermoderne cleanroom wasserij, geschikt voor ISO klasse 5, 6, 7 en 8.
  • Totaal service, kleding wordt opgehaald en retour gebracht. Dankzij een flexibel wasproces kunnen we eenvoudig voldoen aan specifieke klantwensen. Reparaties en eventuele vervanging voeren wij automatisch uit.
  • Geen stress, de door ons gewassen cleanroom kleding voldoet altijd aan de meest recente richtlijn (IEST-RP-CC003.4), ons wasproces wordt standaard gecontroleerd op microbiologische hygiëne-eisen, speciaaal voor de sector textielverzorging Daarmee voldoen we aan de norm NEN-EN 14064, ofwel RABC.
  • Altijd voldoende voorraad, direct klaar voor gebruik. Jij betaalt alleen wat je afneemt.  ​
  • Minimale investering, met vooraf zicht op de kosten. Afspraken zonder verrassingen achteraf. 

Wij ontzorgen op het gebied van cleanroom kleding

Ontzorgen is onze missie. Om jouw cleanroom assortiment compleet te maken, kun je bij ons ook terecht voor mondkapjes, brillen, haarnetjes, handschoenen, plakmatten en schoonmaakdoekjes.

Ben jij inmiddels net zo enthousiast over het huurconcept voor wasbare cleanroom kleding als wij zijn? Vraag dan een offerte aan.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op, onze medewerkers beantwoorden ze graag.

Kunnen we iets voor je betekenen?

logo lavans logo lavans De beste wasserij ter wereld!
Trots, wij zijn verkozen tot 's werelds beste wasserij en daarmee de winnaar global best practices awards 2023/2024