Food kleding

Bedrijfskleding voor de voedingsmiddelenindustrie

Wij vinden dat werkkleding voor de voedingsmiddelenindustrie optimaal moet aansluiten bij de hygiëne-eisen die gelden bij de bereiding van voeding. Want hygiëne heeft alles te maken met voedselveiligheid. Daarom conformeren wij ons als eerste bedrijfskleding wasserij in Nederland aan de hygiënestandaard voor voedselveiligheid: ISO 22000.

Foodkleding onderhouden onder schoonste omstandigheden

Met ons wasproces sluiten wij aan op alle eisen in zowel low risk, high care en high risk omgevingen. Wij onderhouden foodkleding, zoals slagerskleding en bakkerskleding, standaard in een moderne high-care wasserij (in 2019 volledig vernieuwd). In ons wasproces zorgen wij voor traceability, zodat de microbiologische reinheid van de kleding aantoonbaar is. Gegarandeerd!

Onze betrouwbare dienstverlening voor foodkleding

  • Het onderhouds- en distributieproces is gevalideerd volgens ISO 22000.
  • De microbiologische omstandigheden worden bewaakt volgens NEN-EN 14065.
  • Bedrijfskleding wordt gereinigd in een afgesloten wasruimte onder high-care condities.
  • Indien gewenst voeren we allergenencontroles uit
  • Controles met X-Ray systeem voor opsporen van achtergebleven harde voorwerpen in gedragen kleding

Checklist voor een hygiënische werkomgeving

Het geheugensteuntje voor bedrijven in de voedingsindustrie: de Lavans checklist voor voedselveiligheid. Een praktische poster met enerzijds instructies voor hygiënisch werken en anderzijds een actueel overzicht vanbasisvoorwaarden zoals vereist voor voedselveiligheidstandaarden. Download hier de checklist hygiënisch werken. 

Kunnen we iets voor je betekenen?

logo lavans logo lavans De beste wasserij ter wereld!
Trots, wij zijn verkozen tot 's werelds beste wasserij en daarmee de winnaar global best practices awards 2023/2024.

Download checklist: 5 aandachtspunten voor op de werkvloer

Download nu

Het wasproces voor de voedings-industrie in beeld

Lees meer

Wasprogramma afgestemd op specifieke foodkleding

Lees meer

ISO 22000 belangrijk voor Lavans én voedingsindustrie

Lees meer

Low-care, high-care, high-risk: betekenis en verschillen

Lees meer

Betrek de voedselveiligheids- keten bij het voorkomen van contaminatie

Lees meer

Voorkom kruisbesmetting: de rol van bedrijfskleding bij voedselveiligheid

Lees meer

Bedrijfskleding wassen: vijf overwegingen voor voedingsindustrie

Lees meer

Wat is listeria en hoe kun je de bacterie voorkomen in de voedselindustrie??

Lees meer