Maatschappelijke 
betrokkenheid

Als leverancier, werkgever én klant staat Lavans midden in de maatschappij. We willen van waarde zijn voor de samenleving en investeren daarom ook op sociaal vlak in de wereld om ons heen. Dát is voor ons succesvol maatschappelijk ondernemen.

We dragen bij aan de volgende onderdelen: 

1. We leiden jong talent op

Lavans is een erkend opleidingsbedrijf. Wij zetten de deur graag open voor nieuw talent. Jaarlijks bieden we meerdere studenten een stageplaats. Kansen geven aan nieuwe generaties noemen we dat.

We begeleiden scholieren en studenten van vmbo tot HBO. Tijdens de stage staat de persoonlijke ontwikkeling van de student voorop en is er veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Collega's nemen de stagiair bij de hand, maken ze wegwijs in de organisatie én begeleiden ze tijdens de stageperiode waar nodig. Samen met de stagiair zetten we ons in voor een interessante, leerzame en leuke stageperiode. Van verplichte stages tot aan eigen keuzes: we maken voor enthousiaste studenten graag een plekje vrij! 

Lees hier meer over onze stagemogelijkheden

2. Samen beter worden

Wij werken niet alleen hard voor ons eigen succes, maar ook voor het succes van anderen. Het is een wisselwerking. Door samen op te trekken met andere ondernemers, kennis te delen en ervaring uit te wisselen, houden we onze kennis op peil en helpen we elkaar verder.

Lavans is actief in diverse projecten en netwerken op het gebied van milieu, werkgeverschap, opleiding, innovatie en ondernemen. Zo proberen we onszelf én de wereld om ons heen een stukje te verbeteren. We zijn o.a. aangesloten bij:  

  • FTN: Nederlandse Textiel Federatie  
  • FB Ned: Netwerk voor familiebedrijven in Nederland 
  • Vereniging Industrieel Contact Helmond 
  • De VCCN: de branchevereniging van de cleanrooms in Nederland

3. Onze deuren staan wagenwijd open

Maar weinig dingen zijn leuker dan mensen onze wasserij laten zien. Iedereen is welkom voor een uitgebreide rondleiding. Van klanten en leveranciers tot scholieren en de plaatselijke biljartclub of ouderenbond.

Geen geheimen

Ook concullega’s zijn van harte welkom. Toen de wasserij van een collega-bedrijf in vlammen op ging, bedachten we ons geen moment. Voor de wederopbouw van het bedrijf nodigden wij hen uit voor een kijkje in onze wasserij én deelden we al onze kennis en ervaringen over ons wasproces. Vreemd? Nee hoor. Onze troef is niet het wasproces, maar het totaalpakket inclusief service. Op het gebied van wassen hebben we geen geheimen.      

4. We ondersteunen mooie initiatieven

Lavans is als sponsor betrokken bij diverse verenigingen en organisaties die wij een warm hart toedragen. We ondersteunen hen deels met financiële middelen, maar vooral met praktische hulp en het delen van kennis.

We kiezen bewust welke (sociaal maatschappelijke) initiatieven we steunen. Die selectie wordt gemaakt door onze Lavansianen, passend bij de gedachtes en werkwijze van Lavans. Momenteel steunen we de volgende projecten: 

  • Het Kasteel van Sinterklaas: Lavans wast de pietenpakken en zorgt dat alle bezoekers veilig het kasteel kunnen betreden door Lavansmatten. 
  • Yepafrika (YEP staat voor Youth EmPowerment): een organisatie die jongeren en jonge ondernemers in Nederland en Afrika ondersteunt dmv trainingen.  
  • De Lavans Halve van Helmond: sportiviteit en vitaliteit ten top!