Kleine footprint, grote impact

Bij Lavans voelen we ons betrokken bij onze mensen en de wereld waarin we leven. We besteden daarom zo min mogelijk tijd aan praten over duurzaamheid. Veel liever steken we de handen uit de mouwen om het écht te laten gebeuren. Iedere kleine stap die gezet kan worden in de goede richting is er een. Onder het motto “verbeter de wereld en begin bij jezelf” denken we bij Lavans altijd in duurzame oplossingen voor de lange termijn.

Bewuste, duurzame keuzes 

Als familiebedrijf geven we de aarde graag goed door aan de volgende generatie. We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar wel het stukje waar wij verantwoordelijk voor zijn. Daarom maken we bij Lavans bewuste, duurzame keuzes, op alle fronten. Voor het maken van deze keuzes volgen we de MVO Prestatieladder. Hierin zien wij meerdere duurzame initiatieven bij elkaar komen, zoals People-Planet-Prosperity, de Sustainable Development Goals (SDG's) én de kernthema's van de MVO Prestatieladder. Het een sluit het ander niet uit: wij zijn ervan overtuigd dat het elkaar juist versterkt.

Als Lavans voelen we ons aangetrokken tot deze 6 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. We hebben deze 6 onderwerpen met hulp van de MVO prestatieladder verwerkt tot 3 kernthema’s waaraan we elke dag werken.

Lavans is in het bezit van het certificaat MVO Prestatieladder niveau 3

Bekijk certificaat
Kansen signaleren

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en recyclen staan niet stil. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen, zowel buiten als binnen Lavans.

Ons duurzaamheidsteam speelt daarin een ondersteunende rol.