Klant case
Simons Halal Food

Geplaatst op 14-07-2022
  • Leestijd: 2 minuten

Wie is Simons Halal Food?

Simons Halal Food is een van de belangrijkste halal vleeswaren producenten in Europa. De productie van halal worsten en gesneden vleeswaren vindt plaats in een moderne productieruimte volgens een hoogwaardig en volledig gecertificeerd proces.

De vleesproducten van Simons gaan de hele wereld over. Via importeurs, distributeurs en groothandelsbedrijven komen ze terecht bij verkooppunten in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië.

Op de foto: Chris Horst met collega Lianne Slots 

Simons Halal Food en Lavans

Simons Halal Food is van oorsprong een familiebedrijf en de familiewaarden zijn nog altijd duidelijk te herkennen. "Alles draait om kwaliteit, service en persoonlijk contact. Zeker op die punten voelt de samenwerking met Lavans bijzonder vertrouwd", vertelt Operations Manager Chris Horst. “We zijn allebei middelgrote bedrijven met korte lijntjes en een open cultuur. Dat werkt heel goed samen. Als we bij Lavans zijn voor overleg, loopt de directeur vaak spontaan even binnen. Die laagdrempelige manier van met elkaar omgaan, daar voelen wij ons helemaal bij thuis.”

Bedrijfskleding, matten en wissers

Lavans levert en onderhoudt voor Simons Halal Food de productiekleding, schoonloopmatten en wissers. Met name de service op het gebied van kleding is voor het bedrijf van cruciaal belang. “Zonder bedrijfskleding geen productie, zo simpel is het eigenlijk”, aldus Chris.

De productielocatie van Simons Halal Food is volledig BRC (AA) en IFS (higher level) gecertificeerd. Het proces is onderverdeeld in Low, Medium en High Care, waarbij de strengste kledingeisen gelden voor High Care. Dat Lavans zelf ook gecertificeerd is op het gebied van voedselveiligheid, maakt volgens Chris dat beide partijen elkaar makkelijk en goed verstaan. 

Simons Halal Food over Lavans

In de markt van bedrijfskleding zijn veel kapers op de kust. Vrijwel wekelijks wordt het Limburgse bedrijf gebeld door concurrenten die de levering van beschermende kleding willen overnemen. Zonder succes. Chris: “Als bedrijf staan wij voor duurzame samenwerking. Daar komt bij dat de servicegraad van Lavans gewoon heel hoog is.”

Hij illustreert zijn uitspraak met een recent voorbeeld: “In 2021 zijn we overgestapt van ploegen naar uitsluitend dagdiensten. Ondanks dat we vlak daarvoor ons kledingpakket hadden uitgebreid, was Lavans direct bereid om met ons mee te denken. Ze kwamen met een passend voorstel om de kleding zo in te zetten dat onze kosten lager werden, zonder concessies te doen op kwaliteit en service. Dit is vervolgens allemaal heel snel ingeregeld.”

Flexibel en klantgericht

Chris omschrijft de dienstverlening van Lavans als flexibel en klantgericht. Met name de proactieve houding van de medewerkers spreekt hem aan. “Lavans begrijpt als geen ander hoe belangrijk bedrijfskleding voor ons is. Laatst viel een feestdag op onze vaste wisseldag. Hoewel daar duidelijk over werd gecommuniceerd, grepen we toch mis op beschermende kleding. Eén telefoontje was voldoende voor een snelle oplossing: de accountmanager sprong direct in zijn privéauto om persoonlijk extra kleding bij ons af te leveren. Dat zegt alles over hun betrokkenheid.”

 

Net als Simons Halal Food gebruikmaken van onze dienstverlening?

Informeer naar de mogelijkheden
Simons Halal Food maakt gebruik van: