Klant case
AMF Bakery Systems

Geplaatst op 24-05-2019
  • Leestijd: 2 minuten

Wie is AMF

Bakkerijen over de hele wereld werken samen met AMF Bakery Systems - inclusief AMF Tromp en AMF Den Boer - voor de beste unitapparatuur en complete systeemoplossingen, van mixer tot eindproduct. Hiermee verbetert AMF de producten en het succes van de bakkerij. AMF Bakery Systems is onderdeel van de Markel Food Group. In Nederland heeft AMF productielocaties in Bunschoten en Gorinchem en een servicelocatie in Nieuwleusen.

AMF en Lavans

AMF profileert zich als partner van middelgrote en industriële bakkerijen. Een professionele en verzorgde uitstraling mag daarbij niet ontbreken, vindt Erik Smink, bij AMF verantwoordelijk voor marketing, communicatie en internationale beurzen. “Daarom faciliteert AMF haar teamleden met representatieve bedrijfskleding. Soms zie je in bedrijven medewerkers met gerafelde of vale kleding lopen. Dat kan niet, vind ik. Juist richting klanten en relaties is het belangrijk dat alles er netjes uit ziet en vanzelfsprekend is het belangrijk dat teamleden in veilige kleding kunnen werken.”

Bij AMF werken 190 mensen, waarvan circa 120 in de productie van machines. Smink: “Momenteel bevinden wij ons in een transitiefase, in een overschakeling van Tromp Group naar AMF, waarbij we logo’s op de bestaande bedrijfskleding aanpassen. Op termijn bekijken wij of we de kleurkeuze zo houden of dat dit wellicht anders wordt.” In Gorichem, waar onder andere het innovatiecentrum van AMF staat, dragen de medewerkers bakkerskleding. “Daar werken ‘master bakers’ aan innovatieve producten”, aldus Smink. “Er staat een grote multifunctionele productielijn waar zij alle producten uit het portfolio kunnen vervaardigen. Wij hebben bewust gekozen voor een ‘food’ uitstraling qua kleding in deze ruimte en de bijbehorende eisen aan foodkleding.”

AMF over Lavans

Zoals AMF een betrouwbare partner is voor bakkerijen, ziet Smink Lavans als betrouwbare partner op het gebied van bedrijfskleding. “Lavans houdt zich aan afspraken en denkt mee als we vragen hebben. Het is een menselijk bedrijf.” Smink ziet onder meer het track & trace systeem van Lavans als grote meerwaarde. “Teamleden brengen de gelabelde kleding na gebruik naar een centraal punt. Lavans haalt het op en legt schone kleding in de kledingkast van het teamlid. Het komt wel eens voor dat kleding kwijt raakt, of dat er een periode geen schoon shirt wordt geleverd omdat een teamlid het shirt niet heeft ingeleverd. Door het coderingssysteem is dat feilloos te achterhalen.”

Over de kwaliteit en reinheid van de bedrijfskleding is Smink eveneens te spreken. “Dat Lavans over alle benodigde certificaten beschikt en zelfs voor ISO 22000 is gecertificeerd, zegt voldoende. Ik zie het als een soort keurmerk van betrouwbaarheid, dat Lavans weet waar het om gaat. Zo bezien staan we allebei voor kwaliteit en willen we dat ook uitstralen.”

Net als AMF Bakery Systems gebruikmaken van onze dienstverlening?

Informeer naar de mogelijkheden
AMF maakt gebruik van: