FNV bezoekt Lavans

Geplaatst op 11-01-2023 door Marloes Kempkens

Dinsdag 10 januari jl. stond bij Lavans in het teken van het bezoek van de FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging). Medewerkers die vragen hadden over de positieve ontwikkelingen rondom het openbreken van de cao, kregen de kans om deze te stellen. Yolanda Reus en Dino Djulbic namen uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden.   

FNV Textielverzorging   

Met bijna 1 miljoen leden, jong en oud, is de FNV de grootste vakbond van Nederland. De vakbond komt op voor de belangen van medewerkers op het gebied van werk en inkomen. Zo maken Yolanda en Dino zich sterk voor de sector Textielverzorging, waar Lavans onderdeel van is. Dit doen zij o.a. door het fysiek bezoeken van bedrijven en zo horen ze wat er op de werkvloer speelt. Bij Lavans namen ze plaats in de kantine tijdens de pauze, waardoor iedere aanwezige medewerker de mogelijkheid had een aantal vragen te stellen. De medewerkers die niet aanwezig waren en toch een aantal vragen hebben, kunnen telefonisch contact opnemen.            

 
Op de foto van links naar rechts: Amanda, Patrick (leden OR van Lavans), Yolanda, Dino (FNV Textielverzorging) en Nathasja (lid OR van Lavans). 
 

Centen i.p.v. procenten  

Per 1 januari 2023 is er voor de sector Textielverzorging een nieuwe cao gesloten. Dit keer is er gekeken naar centen i.p.v. procenten. Een term die onze mede-eigenaar Piet Heerkens bekend in de oren klinkt. “Vorig jaar schreef ik een artikel voor dagblad Trouw waarin ik het belang van centen in plaats van procenten aanstip. Vanuit Lavans vinden we dit een eerlijkere manier van verhogen. We zijn er dan ook trots op dat in deze nieuwe cao-regeling voor de eerste keer is gekozen voor een verhoging van alle uurlonen met een vast bedrag, in plaats van het verhogen van de uurlonen met een vast percentage!”