Lavans opent eigen  kledingatelier in Noord-Macedonië

Geplaatst op 10-10-2020 door Anja van Hulten | Prikkel Teksten

Bij Lavans zijn we specialist in het verhuren, onderhouden en sinds kort ook produceren van bedrijfskleding. Hiervoor hebben we een eigen kledingatelier geopend in Noord-Macedonië. Dankzij deze kledingproductielijn is onze levertijd gedaald en onze service verruimd zonder dat de kostprijs is gestegen. Dat maakt onze dienstverlening aan klanten extra flexibel en betrouwbaar en daar zijn we trots op.

Lokale vakmensen

Onze flexibele productielijn is onderdeel van een lokaal familiebedrijf, want dat voelt voor ons toch het meest vertrouwd. Er werken zo’n 50 Lavans-collega’s. Stuk voor stuk vakmensen die uitsluitend kleding voor ons produceren. In totaal telt de ‘Lavans-familie’ nu circa 270 personen.  

Flexibele productie

Onze wens om een eigen atelier te openen, had alles te maken met de sterk oplopende levertijden bij onze bedrijfskledingleveranciers. Daardoor moeten onze klanten vaak lang wachten op de door hen bestelde kleding. Dit strookt natuurlijk niet met onze visie op bedrijfskledingbeheer, waarbij we klanten juist volledig willen ontzorgen.

Onderzoek wees uit dat het mogelijk was om zelf bedrijfskleding te gaan produceren. Na een strenge selectie gingen we in zee met het atelier in Noord-Macedonië. We lieten er een eigen productiehal inrichten met moderne machines voor een efficiënte en flexibele kledingproductie. Waaronder een automatische snijmachine; de grote trots van het team in Noord-Macedonië.

Maatwerk

Dankzij deze stap kunnen we nu zelf bedrijfskleding ontwerpen, modificeren én certificeren. We zijn hiervoor niet langer afhankelijk van leveranciers en kennispartners. Dat werkt prettig, vooral voor onze klanten. De levertijd van onze bedrijfskleding is inmiddels gedaald van twaalf naar slechts drie weken.

Het atelier is zo georganiseerd dat we snel en precies kunnen inspelen op klantwensen. Kleine oplages, nieuwe ontwerpen en klant-specifieke aanpassingen: het kan allemaal. Alle door ons geproduceerde kleding voldoet bovendien aan de Europese normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid (CE normeringen).

Veilig, eerlijk en trots

De productiehal biedt een prettige en gezonde werkomgeving voor de mensen die er werken. Niet alleen vanwege de ergonomische werkplekken maar ook dankzij klimaatbeheersing, voldoende daglicht en een nette, goed ingerichte kantine. Zaken die voor ons heel normaal zijn, maar in Noord-Macedonië nog niet tot de standaard behoren.

Uiteraard garanderen we dat onze kleding op een verantwoorde manier geproduceerd wordt. Op de kledingproductie in Noord-Macedonië zijn de internationale standaarden van de Fair Wear Foundation en Amfori BCSI van toepassing.

Lavans staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat houdt wat ons betreft niet op bij de grens. We zorgen goed voor onze medewerkers en willen dat zij zich trots voelen om voor Lavans te werken. Daarom betalen we een eerlijk salaris en krijgen medewerkers, net als hun collega’s in Nederland, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkelingen. Op bijzondere momenten en nationale feestdagen is er voor iedereen een extraatje.

Extra service

Voor de productie van bedrijfskleding gebruiken we onze eigen patronen waarmee we de pasvorm garanderen. Voor continuïteit en leverbetrouwbaarheid worden grondstoffen ruim op voorraad genomen.

Naast de bekende ontwerpschetsen kunnen klanten nu ook voorbeeldmodellen van kleding ontvangen: een fysiek exemplaar om zaken als ontwerp, pasvorm, functionaliteit en materiaalkeuze te beoordelen. Zelf voelen en aantrekken geeft immers toch de meest betrouwbare indruk van een kledingstuk.

Elkaar versterken

Met onze activiteiten in Noord-Macedonië komen we tegemoet aan de wensen en belangen van onze klanten. Maar we zijn niet alleen daar om iets te halen. Als bedrijf investeren we ook in de lokale economie, iets wat we in de toekomst nog verder hopen uit te bouwen. We versterken elkaar en daar worden we allebei beter van.

Geïnteresseerd in onze dienstverlening voor bedrijfskleding?