Succesvolle vierde editie  Lavans Halve van Helmond

Geplaatst op 15-04-2024 door Marloes Kempkens

Zondag 14 april stond Helmond helemaal in het teken van de Lavans Halve van Helmond. Met meer dan 2400 deelnemers, zowel uit binnen- als buitenland, werd de vierde editie van het sportieve evenement een daverend succes om niet meer te vergeten.  

Smaakvol sportshirt 

Als trotse hoofdsponsor verbond Lavans ook dit jaar haar naam aan dit fantastische sportieve evenement. “Als blijk van vertrouwen en waardering hebben we vorig jaar ons hoofdsponsorschap met vijf jaar verlengd. We vinden het fantastisch om te zien dat de organisatie dit jaar wederom flink geïnvesteerd heeft in alle onderdelen om de Lavans Halve van Helmond nog meer op de (inter)nationale kaart te zetten. Én dat dit heeft geresulteerd in een flinke groei van het aantal deelnemers, is heel mooi meegenomen”, licht Tristan van der Waart (algemeen directeur Lavans) toe.

Het nieuwe sportshirt, ditmaal geproduceerd door J&R Gifts, was weken voor het evenement al uitverkocht. Een ontzettend mooi gezicht op de dag zelf: geheel Brandevoort kleurde Lavans paars. “Voor ons een reden om voor de jubileumeditie van 5 jaar een nieuw ‘limited edition’ sportshirt te laten ontwerpen. Eén tip: wacht niet te lang nadat de inschrijvingen geopend zijn om jezelf in te schrijven. De eerste 1000 shirts worden namelijk wederom gesponsord door Lavans”, aldus Tristan.

Wandelloop in trek bij Lavansianen 

Waar Lavans wederom de organisatie volop ondersteunde in de voorbereidingen op het gebied van sponsoring, parcours en PR, stonden een aantal fanatieke collega’s op de dag zelf ook klaar om hun beste beentje voor te zetten. Zo’n 20 Lavansianen verschenen aan de start en werden toegejuicht door o.a. onze eigen toeschouwers. Hiervan verscheen ruim de helft aan de start van de wandelloop op het sportterrein van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.).

Oók zorgde Lavans voor de helft van alle deelnemende bedrijvenloopteams. Tristan licht toe: “Ook dit jaar hebben we onze relaties uitgenodigd en warm gemaakt voor deelname aan de bedrijvenloop. Het is leuk om te zien dat onze relaties, net als wij, sportief zijn en open staan om elkaar op een andere manier te leren kennen dan we gewend zijn”.

Twee locaties

Net als vorig jaar werd het hardloopevenement niet alleen georganiseerd in hartje Brandevoort. In de vroege ochtend was het sportterrein van H.A.C. uitvalsbasis voor ruim 200 wandelaars. Daarna werd het terrein één groot kinderparadijs, met de Kidsrun als hoogtepunt. Alle hardlooponderdelen vonden plaats in hartje Brandevoort, net als het Foodfestival. Verschillende foodtrucks boden lekkere hapjes en drankjes aan waardoor het de bezoekers aan niets ontbrak.

Het weer was perfect, alle leeftijden waren goed vertegenwoordigd en iedereen had een glimlach op zijn of haar gezicht: wat willen we als trotse hoofdsponsor nog meer?! Mede dankzij deze redenen konden alle deelnemers een prima tijd neerzetten: de uitslagen zijn terug te vinden op de site van de Halve van Helmond.


Zien we je volgend jaar? 

De Lavans Halve van Helmond is een samenwerking tussen Lopersgroep Brandevoort en H.A.C.. Kon je er dit jaar niet bij zijn óf smaakte deze editie juist naar meer? Volgend jaar staat het 5-jarig jubileum op de agenda en dit belooft nu al een mooie editie te worden mét een limited edition sportshirt. Schrijf zondag 13 april 2025 alvast op in je agenda en houd de site van de Halve van Helmond dit najaar goed in de gaten voor het inschrijven. De eerste 1000 aanmeldingen ontvangen wederom een gratis loopshirt!