Goed Werkgeverschap 

Duurzaam zijn we bij Lavans van binnenuit: uit ons hart, onze mensen, onze passie. Op alle mogelijke manieren informeren en inspireren we onze medewerkers over en voor onze duurzame ambities. Hun betrokkenheid en motivatie zijn de motor achter onze inspanningen. Samen maken we de meeste impact.

Toekomstgericht

Voor een familiebedrijf is het logisch om vanuit de langere termijn te handelen. Momenteel heeft de vierde generatie haar intrede in ons bedrijf gedaan, en doen we als familie al sinds 1970 de was voor de wereld om ons heen. Om die traditie voort te zetten, moeten én willen we zorgvuldig omgaan met onze mensen en de planeet waarop wij leven.

1. Inclusief werkgeverschap

Je kunt als bedrijf nog zulke ambitieuze duurzame doelstellingen hebben, zonder de inzet en denkkracht van medewerkers krijgt het geen podium. Met 18 verschillende nationaliteiten op onze werkvloer voelt Lavans als één grote, kleurrijke familie.

Onze Lavans familie is ons ontzettend dierbaar. We hebben aandacht voor elkaar en voor de wereld om ons heen. We zorgen voor elkaar en zijn oprecht geïnteresseerd in de ander. Daarnaast mag je zeggen wat je denkt, en mag je zijn wie je wilt zijn. Zo werken we samen vol vertrouwen toe naar een nog gezondere en groenere toekomst voor Lavans.      

 

2. Kies wat jij wilt leren!

Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijk binnen Lavans. Iedere medewerker heeft enerzijds kwaliteiten die bijdragen aan het gezamenlijke doel en anderzijds de behoefte om zich te ontwikkelen.

We stimuleren jou op allerlei manieren om nieuwsgierig te blijven, je talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Denk hierbij aan ons programma ‘Leren is leuk’, vakinhoudelijke trainingen om jouw kennis up to date te houden en aan online trainingen. 

Blijf fit 

Daarnaast zorgen we voor gezonde en veilige werkomstandigheden. Gezond zijn is meer dan alleen ‘niet ziek’. Het betekent ook: lekker in je vel, niet te veel stress en voldoende rust en ontspanning. Daar helpen we je graag bij, want we willen dat het goed gaat met onze mensen.  Via het uitgebreide vitaliteitsprogramma ‘Lavans in Balans’ heeft elke medewerker toegang tot verschillende mogelijkheden van coaching, advies en andere regelingen.

3. Duurzame inzetbaarheid

Bij Lavans nemen we duurzame inzetbaarheid heel serieus. We streven ernaar dat iedere medewerker met plezier komt werken in een functie die bij hem of haar past. We vinden het belangrijk dat onze mensen fit zijn voor de arbeidsmarkt, nu én in de toekomst, of dat nu binnen of buiten Lavans is. We investeren in onze mensen en accepteren dat we ooit afscheid nemen. Niet investeren zou oneerlijk zijn. Ze zijn het waard!

  • In plaats van strakke regels en richtlijnen bieden wij onze teams vrijheid binnen kaders. We stimuleren hen zelf verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. De teams zijn samengesteld uit verschillende disciplines die samen de dienstverlening organiseren voor een vaste groep klanten. Elkaar kennen, elkaar begrijpen en elkaar helpen, daar draait het om.   
  • Gelukkig zijn in je werk betekent dat je er plezier en voldoening uit haalt. Dat je doet waar je goed in bent en daarvoor gewaardeerd wordt. Dat je ruimte krijgt om zelf keuzes te maken en jezelf blijft ontwikkelen. Lavans zorgt voor een prettig werkklimaat waarin dit allemaal geborgd is.   
  • De wereld staat niet stil. Jij verandert, ons bedrijf verandert en de arbeidsmarkt verandert. Het zou zomaar kunnen dat je over een poosje andere wensen hebt, andere behoeftes of andere ambities. Misschien past jouw huidige baan dan niet meer zo goed. Ook dan kun je op ons rekenen. 
  • Wij vinden het belangrijk dat jij ‘fit’ blijft voor werk. Of je nu in je huidige functie blijft, een nieuwe uitdaging vindt binnen Lavans of bij een ander bedrijf aan de slag gaat. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je aansluiting houdt op de arbeidsmarkt. Lavans staat klaar om je te helpen. Met persoonlijk advies en praktische hulp. 

Onze servicemedewerkers

Vanwege de lichamelijke inspanning doen onze servicemedewerkers dit werk niet tot aan de pensioenleeftijd. We investeren daarom in aanpassingen om de functie op een duurzame manier in te vullen: aangepaste servicewagens en kortere, minder intensieve routes. Bovendien stimuleren we servicemedewerkers om over hun eigen toekomst na te denken. Over welke (verborgen) talenten en kwaliteiten beschikken zij? Hoe kunnen zij die gaan ontwikkelen en inzetten? En is dat bij Lavans? Of liever ergens anders?  

Andere interessante
artikelen