Antistatische kleding

Antistatische kleding

Wanneer en waarom moet je antistatische werkkleding dragen?

Ben je werkzaam in de chemische industrie, offshore- of scheepvaartindustrie of werkt jouw bedrijf met explosieve gassen of meel, dan ben je verplicht om je medewerkers tijdens het werk te beschermen tegen explosiegevaar. Het aanschaffen van antistatische kleding is een van de vereisten om te voldoen aan de regelgeving. 

Wat is antistatische werkkleding?

Met het dragen van antistatische werkkleding zorg je ervoor dat statische elektriciteit wordt geleid en dat er geen vonken ontstaan door elektrostatische lading. Koolstof geïntegreerd garen in deze kleding zorgt voor het afvoeren van de statische elektriciteit. Deze veiligheidskleding verbetert de aarding en beschermt zo je medewerkers tegen vonken die een explosie of brand kunnen veroorzaken. Met antistatische werkkleding die voldoet aan de EN1149-veiligheidsnormeringen, houd je je aan de regelgeving. 

Antistatische brandvertragende werkkleding

Als het risico op ontploffing niet helemaal uit te sluiten is, is het van belang om je medewerker ook te beschermen met brandvertragende kleding, of correcter: vlamvertragende kleding. Deze kleding is gecertificeerd volgens de EN ISO 11612 normering. Vaak is antistatische kleding automatisch uitgerust met vlamvertragende eigenschappen.

Ons assortiment van antistatische werkkleding

Welke soorten antistatische kleding zijn er?

Wil je zeker zijn dat je medewerkers goed zijn beschermd en ben je daarom op zoek naar antistatische broeken, antistatische jassen, overalls of andere veiligheidskleding, bekijk dan ons aanbod.

Lavans biedt verschillende antistatische kledinglijnen die geschikt zijn als ESD kleding: Weldingline, 5 safety, 5 safety image +, Multinorm en Capture Protective. Deze werkkleding voldoet aan de EN1149-norm en de EN ISO 11612 normering.

Hoe zorg je dat kleding na het wassen antistatisch blijft?

Het is essentieel dat je medewerker en apparatuur beschermd zijn. Door het huren van bedrijfskleding in plaats van te kopen, heb je geen omkijken meer naar de werkkleding. Kledingbeheer is namelijk een on going proces en kost veel tijd. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou vermoeden. Door het kledingbeheer helemaal uit te besteden, blijft de werkkleding er niet alleen goed uitzien, maar ondervang je een boel problemen.

Zo zorgen speciale wasprocessen en kwaliteitscontroles dat de kleding zijn antistatische werking blijft behouden en dat je medewerker veilig zijn werk kan doen. Bedenk dat niet alleen kleding maar ook de normeringen slijten door het dragen en wassen. Met als gevolg dat ongemerkt de veiligheid van je medewerker in het geding komt. Onze doorlopende monitoring en kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat als een reparatie of vervanging nodig zijn, dit ook automatisch gebeurt.

Gegarandeerd veilige antistatische werkkleding huren

En moet er een maat komen of er is een personeelswissel? Dan kun je erop vertrouwen dat we snel uit voorraad leveren. We nemen je de zorg en rompslomp van het kledingbeheer geheel uit handen. Zo kun jij rekenen op altijd voldoende antistatische werkkleding. Schoon, veilig en gebruiksklaar!

Advies nodig? Neem contact op met onze collega’s of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Belangrijke normeringen bij antistatische kleding
Antistatische ESD kleding

Wil je juist gevoelige elektrische apparatuur beschermen, dan kies je voor ESD-kleding. ESD staat voor Electro Static Discharge Deze voorkomt dat er statische elektriciteit wordt opgebouwd en dat deze ontlaadt op de apparatuur.  

Let op! Bij dit soort gevoelige apparatuur is het belangrijk dat je niet alleen antistatische kleding draagt. Ook het dragen van de juiste werkschoenen, een geaarde werkbank en een antistatisch polsbandje zijn van essentieel belang.