Antistatische kleding

Genormeerde antistatische kleding

Antistatische kleding is een vereiste om veilig te kunnen werken ik omgevingen met explosiegevaar (ATEX), zoals chemische industrie, bedrijven werkzaam met explosieve gassen of bedrijven die werken met meel. De werkkleding die voldoet aan norm EN 1149 zorgt voor geleiding van statische elektriciteit, zodat statische oplading van het lichaam voorkomen wordt (en daarmee de kans op ontploffingen of explosies).

In sommige omgevingen zijn de risico’s op ontploffing niet volledig uit te sluiten. Daarom is onze kleding ook vlamvertragend om schade tijdens een explosie te beperken (EN ISO 11612).

Gegarandeerd veilige antistatische werkkleding huren

Met onze bedrijfskledingservice inclusief reiniging, transport en eventuele reparaties, heb je altijd voldoende én veilige antistatische kleding voorhanden. Met een speciaal wasproces en uitgebreide kwaliteitscontroles staan wij garant voor het behoud van de beschermende eigenschappen.

Meer weten over de mogelijkheden van antistatische brandvertragende werkkleding? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Belangrijke normeringen bij antistatische kleding
ESD kleding: bescherming van het product

Antistatische kleding kan ook gedragen worden, ter bescherming van gevoelige elektrische apparatuur. Voorkom met o.a. de juiste ESD-kleding de opbouw van statische elektriciteit en daarmee ontlading op elektrische onderdelen.

Let op! Geleiding gaat hier verder dan alleen het dragen van antistatische werkkleding. Ook het dragen van de juiste werkschoenen, een geaarde werkbank en een antistatisch polsbandje zijn van essentieel belang.

Ons wasproces voor sterk vervuilde bedrijfskleding

Lees meer

Bedrijfskleding totaalservice: dit houdt het in

Lees meer