ESD kleding

 

ESD kleding

Bedrijven die werken met gevoelige elektronische apparatuur moeten extra waakzaam zijn voor statische elektriciteit. Een klein vonkje dat overslaat, kan grote schade aanbrengen aan elektronische componenten. Helaas kunnen werknemers door wrijving elektriciteit laden en geleiden. Met alle gevolgen van dien.

In sectoren waar de risico’s van elektrostatische lading groot zijn biedt ESD kleding uitkomst. ESD staat voor Electro Static Discharge (elektrostatische ontlading). Met ESD veilige kleding kan opgebouwde statische elektriciteit, veilig worden ontladen.

Ben je op zoek naar ESD kleding voor jouw medewerkers? Met de bedrijfskledingservice van Lavans ben je altijd verzekerd van veilige, schone ESD kleding die aan alle richtlijnen voldoet.

Aan welke normering moet ESD kleding voldoen?

Statische elektriciteit is een groot risico bij de productie van gevoelige elektronica. En ook voor medewerkers kunnen er door elektrostatische lading gevaarlijke situaties op de werkvloer ontstaan. Niet zo gek dus dat er strenge eisen op het gebied van werkkleding gelden. Zo is het voor medewerkers verplicht om antistatische- of ESD kleding te dragen in beveiligde zones. Om de veiligheid te waarborgen, moet de kleding voldoen aan de ESD normering EN1149. Kleding die aan de EN1149-norm voldoet, is uitgebreid getest en veilig bevonden. Kunnen medewerkers daarnaast blootgesteld worden aan hitte en/of vlammen, dan is ook de EN ISO 11612 normering van toepassing.

Wat voor ESD kleding heeft Lavans?

Wil je zowel kwetsbare apparatuur als medewerkers beschermen? Kies dan voor de hoogwaardige kleding van Lavans. Wij hebben een ruim assortiment aan antistatische jassen, broeken en overalls die geschikt zijn als ESD kleding. Veilig, wasbaar en altijd met een comfortabele pasvorm. Dus of je nu op zoek bent naar een ESD jas of jack, een ESD overall of een ESD broek, Lavans helpt je graag vooruit.

Je hebt bij ons de keuze uit onderstaande kledinglijnen die voldoen aan bovengenoemde normeringen:

De kleding uit bovenstaande collecties is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Let op: voor de volledige bescherming van gevoelige elektronica raden wij, naast antistatische kleding, ook antistatische werkschoenen en antistatische polsbandjes aan. Daarnaast is een geaarde werkbank essentieel.

ESD kleding huren in plaats van kopen

Bij Lavans koop je geen ESD kleding, maar huur je ESD kleding. Het grote voordeel? Je wordt volledig ontzorgd. Het aanschaffen van bedrijfskleding hoeft niet moeilijk te zijn. Maar vaak blijft het niet bij de aanschaf alleen. Genormeerde bedrijfskleding heeft controle en onderhoud nodig om de beschermende werking te behouden. Daarnaast moet de kleding regelmatig gereinigd of vervangen worden. Met onze huur- en wasservice bieden we je een totaaloplossing op het gebied van ESD kleding. Van de inventarisatie en de eerste levering tot de reiniging en vervanging, Lavans neemt je alles uit handen. Uiteraard gebeurt alles op een milieuvriendelijke manier, volgens de geldende normen. Wel zo geruststellend.

logo lavans logo lavans Verkozen tot beste wasserij ter wereld
Winnaar global best practices awards 2023/2024
Meer over de verkiezing

De voordelen van onze huur- en wasservice op een rijtje:

  • Altijd voldoende schone ESD kleding
  • ISO-gecertificeerd wasproces
  • Inclusief levering en transport
  • Inclusief kwaliteitscontroles (jouw antistatische kleding blijft betrouwbaar)
  • Automatische reparaties of vervangingen
  • Duurzame oplossing
  • Altijd zicht op de totale kosten

Meer weten? Lees hier meer over het huren van bedrijfskleding.

Ook ESD kleding huren? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil je ook ESD kleding huren voor jouw medewerkers en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ons huurconcept? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Heb je nog vragen? Schroom niet en neem contact met ons op.