Chemicaliën-resistente kleding

Chemicaliën-resistente kleding

Werkkleding tegen vloeibare chemicaliën

In de petrochemie en chemische industrie bestaat het risico op contact met chemicaliën en zuren. Veiligheidskleding die voldoet aan normering EN 13034 is dan een vereiste. De afstotende fluorcarbon finish beschermt de werkkleding industrie tegen kleine spatten vloeibare chemicaliën. Daarnaast geldt dat antistatische en vlamvertragende eigenschappen minstens zo belangrijk zijn.

100% gegarandeerd veilige werkkleding huren

Tijdens ons aangepast wasproces voegen we elke wasbeurt opnieuw een fluorcarbon finish toe. Zo garanderen wij dat de belangrijke fluorcarbon laag altijd de noodzakelijke veiligheid biedt. Naast deze specifieke reiniging voeren wij ook reparaties en kwaliteitscontroles uit om de veiligheidskleding genormeerd te houden. Altijd volledig inbegrepen in onze bedrijfskledingservice.

Meer weten over onze dienstverlening of het wasproces voor chemiekleding? Neem dan gerust contact met ons op óf vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Belangrijke normeringen bij chemie kleding
Wat is fluorcarbon finish?

Alle beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën is gemaakt van doek met een afstotende fluorcarbon finish. Deze laag zorgt ervoor dat waterige zuren afparelen en niet door het doek heen trekken. De beschermende eigenschappen van de kleding nemen af, zodra de finish vervaagt en kan alleen opnieuw aangebracht worden door industriële wasserijen.