Kleding voor
medewerker chemie

Kleding voor 
medewerker chemie

Veiligheidskleding voor chemie medewerkers

Werkzaamheden in de chemische sector lopen ver uiteen, van procesoperator chemie of chemical engineer tot productiemedewerker chemie of chemisch analist. Welke functie je ook uitvoert in de chemie, optimale bescherming is zeer belangrijk. Het dragen van de juiste veiligheidskleding voorkomt lichamelijk contact met chemicaliën en zuren.

Medewerkers zijn verplicht tot het dragen van veiligheidskleding die voldoet aan de norm EN 13034. Dit is bedrijfskleding met een afstotende fluorcarbon finish die beschermt tegen kleine spatten vloeibare chemicaliën.

Veilige werkkleding voor chemische werkzaamheden huren

Het huren van chemicaliën-resistente bedrijfskleding heeft vele voordelen. Ervaar ze zelf met de bedrijfskledingservice van Lavans. Wij staan garant voor de veiligheid en de kwaliteit van de kleding en nemen het volledige kledingbeheer voor onze rekening. Onze service is altijd inclusief:

  • Bedrijfskleding wassen, transport en eventuele reparaties of vervangingen;
  • Unieke wasprocessen om beschermende eigenschappen te behouden;
  • Uitgebreide kwaliteitscontroles;

Wil je meer informatie over bedrijfskleding voor medewerkers in de chemie? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Belangrijke normeringen bij medewerker chemie
Wat is fluorcarbon finish?

Kleding met normering EN 13034 is afgewerkt met een afstotende fluorcarbon finish. Zo trekken waterige zuren niet door het doek, maar zullen ze afparelen. Door het dragen en wassen van bedrijfskleding vervaagt de beschermende flouorcarbon laag. Industriële wasserijen zijn in staat deze finish na iedere wasbeurt opnieuw aan te brengen.