Werkplaats overall

 

Werkplaats overall

Een werkplaats overall is nog altijd veel gevraagde werkkleding. Doordat de overall gemaakt is uit een gesloten stuk biedt deze meer bescherming dan een losse werkbroek en werkjas. Zoekt u een overall voor automonteurs in de automotive industrie? Of zoekt u degelijke werkkleding in de machinebouw, machine-onderhoud en andere werkplaatsen? Dan bent u bij Lavans aan het juiste adres.

Een werkplaats overall moet tegen een stootje kunnen, zeker in de chemie of op werkplaatsen waar lassen en slijpen tot de werkzaamheden behoren. De werkkleding dient tevens bestand te zijn tegen vuil zoals teer, smeer, olie, vet en verf; bovendien dient de overall in sommige gevallen brandvertragend te zijn. Aan veiligheid mag geen concessie worden gedaan.

Lavans biedt een uitgebreide keuze aan duurzame, degelijke werkplaats overalls voor volwassenen. Er is dus altijd wel een overall die aansluit bij de door u gewenste kleurstelling, normering en beschermingsgraad.

Het dragen van een garage overall draagt bij aan de uniforme, professionele uitstraling en kleurstelling van uw bedrijf. Dit geldt zowel voor zelfstandige garagebedrijven, maar ook voor importeurs of tot een formule horende garages. Lavans levert niet alleen overalls maar ontzorgt u volledig, zelfs als dat betekent dat we contact moeten opnemen met alle vestigingen, dealers of franchisenemers.

Veiligheid voor alles

De verleiding is er soms om te kiezen voor modebewustere werkkleding in de vorm van een werkbroek en polo of sweater. Die behoren ook tot automotive kleding en hebben een ander draagcomfort, maar bieden niet de broodnodige bescherming.

De dikte van de stof van de werkoverall bepaalt voor een deel het draagcomfort. Omdat de werkplaats overalls van Lavans worden aangemeten, en in ons eigen atelier op maat worden gemaakt, zitten ze altijd als gegoten. Dit hoort bij de service van Lavans, net als het industrieel wassen van uw bedrijfskleding en het bedrukken van de werkkleding. Doordat het wassen continu op dezelfde manier plaatsvindt, blijven de overalls een gelijke uitstraling en kleur behouden. En lopen uw medewerkers er verzorgd bij.

Tip: onze nieuwste lijn Artifex Work heeft zachter en lichter materiaal, biedt optimale bewegingsvrijheid, is duurzaam én beschikt ook over veel opbergmogelijkheden. 

Overalls bedrukken

Ook het bedrukken van een werkoverall is mogelijk, al zal het uit veiligheidsoverwegingen vaker een geborduurd embleem zijn. Dit doen we in ons eigen naaiatelier. Lavans levert niet alleen de garage overalls, maar meet deze ook aan, voorziet ze van een logo, wast de werkkleding in de industriële wasserij; kortom: het volledige kleding voorraadbeheer. U kunt erop vertrouwen dat de werkkleding er goed en uniform blijft uitzien. En dat uw medewerkers er gelijk en netjes bijlopen.

Verschillende soorten werkplaats overalls

De keuze voor welke van de werkplaats overalls het beste aansluit, is afhankelijk van de activiteit op de werkplaats. Vanuit het RI&E blijkt wat de risicovolle werkzaamheden zijn. Onze accountmanagers helpen u graag met het maken van een keuze. Ze vragen goed door en adviseren u welke van de overalls het beste aansluiten bij de werkzaamheden. Voor werkplaatsen in de machinebouw gelden immers andere vereisten dan in de chemie waar met zware chemicaliën wordt gewerkt of in de automotive. Dient de werkplaats overall alleen te beschermen tegen olie en vetten? Of ook tegen de bij lassen en slijpen vrijkomende hitte en spatten? Is een Amerikaanse overall een veilige optie of kunt u beter kiezen voor een garage overall? Ook voor de werkplaats van de toekomst is er een geschikte werkplaats overall voor heren. Vraag onze accountmanagers om advies.

Lavans verhuurt en wast niet alleen werkplaats overalls, maar u kunt ook andere bedrijfskleding huren. U heeft één contactpersoon, één levering en één rekening ook als u verschillende producten bij ons huurt.

logo lavans logo lavans Verkozen tot beste wasserij ter wereld
Winnaar global best practices awards 2023/2024
Meer over de verkiezing

Het voordeel van een werkplaats overall huren in plaats van kopen

Het huren in plaats van kopen van een werkplaats overall heeft tal van voordelen. Een ervan is dat u als bedrijf geen voorfinanciering hoeft te doen. Gaat er iemand uit dienst, is er geen desinvestering. Lavans heeft altijd een ruime voorraad aan overalls voor volwassenen.

Lavans koopt bovendien groot in; dit biedt u prijsvoordeel; uw investering is minimaal. Tot slot biedt de aanmeet-service van Lavans een betere pasvorm en daarmee een comfortabelere en veiligere overall. Zonder metalen delen die kunnen krassen. De materiaalkeuze is gebaseerd op de 3 d’s: degelijkheid, duurzaamheid, draagcomfort.

Een bijkomend voordeel van de huurconstructie van Lavans is dat de werkplaats overalls op eenzelfde manier worden gewassen. Hierdoor houdt u dezelfde uitstraling, zonder kleurverschillen. Voorafgaand aan de reiniging, worden de garage overalls door een vast team handmatig gecontroleerd op kwaliteit en op achterblijvende voorwerpen. Onderhoud en beheer ligt in onze handen.

Wilt u werkplaats overalls kopen en geen omkijken hebben naar kledingbeheer? Huur de overalls dan bij Lavans en laat ze professioneel, CO2 neutraal, wassen. U wordt compleet ontzorgd op het gebied van bedrijfskleding en meer. Dit doet ons familiebedrijf al bijna 100 jaar.