Bedrijfskleding met logo en de belastingdienst: alle opties en voordelen

Geplaatst op 19-10-2021 door Expert | Bedrijfskleding en regelgeving

Bedrijfskleding is niet alleen functioneel, maar kan ook prima mooi en representatief zijn. Werkkleding passend in de huisstijl en voorzien van een logo zorgt voor eenduidigheid en herkenbaarheid voor je gehele bedrijf. Het dragen ervan geeft je medewerkers een gevoel van trots en erkenning.

Soorten emblemen en logo’s

Er bestaan verschillende soorten vormen en technieken om bedrijfskleding uit te rusten met een logo. Dit zijn de meest voorkomende:

 • Gestreken embleem: bevestiging met verwarmde lijmlaag  
 • Borduur embleem: rechtstreeks op de kleding of met ondergrond
 • Geweven embleem: duurzaam en sterk

Afhankelijk van de functie van de kleding bestaan er emblemen die voldoen aan dezelfde eigenschappen als veiligheidskleding:

 • Vlamvertragend embleem: hittebestendig
 • High visability embleem: reflecterend of fluorescerend

Het soort embleem dat je kiest is afhankelijk van je budget, de gewenste duurzaamheid, de snelheid waarmee je het kledingstuk wenst te ontvangen en de kenmerken van je logo. Een van onze professionals kan je hierin adviseren.

 

Werkkleding met logo is voordeliger

Naast uitstraling is er nog een reden om te kiezen voor werkkleding met logo: werkkleding voorzien van een logo is voordeliger voor jou als werkgever. In eerste instantie wordt werkkleding door de fiscus gezien als een vorm van salaris en dus iets waarop belasting wordt geheven. Maar, zodra bedrijfskleding niet geschikt is om privé te dragen en/of is voorzien van minimaal één duidelijk zichtbaar logo, geldt een zogenoemde nihilwaardering. Dat betekent: geen belasting van de fiscus, omdat de kleding dan niet als salaris wordt gezien.

Minimale eisen voor logo of embleem

Om in aanmerking te komen voor de nihilwaardering dien je  rekening houden met de gestelde richtlijnen voor logo’s. In het handboek Loonheffing staat het als volgt omschreven:

“Op de kleding zitten 1 of meer duidelijk zichtbare beeldkenmerken die horen bij de werkgever (bijvoorbeeld een bedrijfslogo). Deze hebben samen een oppervlakte van ten minste 70 cm² per kledingstuk. De oppervlakte berekent u met een denkbeeldige rechthoek om de uiterste punten van het logo.”

Loop geen onnodig risico

Borduren, vlamvertragend en minimale afmetingen… Weet je het nog? Om er zeker van te zijn dat je geen (fiscaal) risico loopt, kun je het beste een professional zoals Lavans inschakelen.

Wij kunnen je helpen met het plaatsen van logo's op je werkkleding. Zo verlossen we je niet alleen van een heleboel werk, maar loop je ook geen risico meer op onaangename verrassingen. Werkkleding die door Lavans wordt geleverd en onderhouden, wordt door de belastingdienst sowieso gezien als bedrijfskleding (en is daarmee gegarandeerd fiscusproof). Bovendien kun je rekenen op advies over de best passende emblemen, aansluitend bij jullie wensen.

Bedrijfskleding met logo uitbesteden: dit levert het op

Tot zover over de aanschaf van bedrijfskleding met logo. Maar dan ben je er nog niet! Kleding moet ook gewassen worden. Zeker bedrijfskleding voorzien van emblemen vraagt om extra aandacht: 

 • Emblemen kunnen loslaten door werkzaamheden of veelvuldig wassen.
 • Hetzelfde geldt voor emblemen die vervagen.

Wanneer je de was door een professionele wasserij zoals Lavans laat doen, worden emblemen automatisch gecontroleerd. Emblemen die loslaten/vervagen maken we opnieuw vast of vervangen.

 • Je hebt nieuwe kleding nodig omdat je extra medewerkers in dienst hebt genomen of de huidige kleding versleten is.

Wanneer je bedrijfskleding met logo afneemt bij Lavans wordt de kleding uit voorraad geleverd. Omdat het embleem bij ons bekend is, wordt nieuwe kleding automatisch geleverd met het juiste logo, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Waarom uitbesteden van bedrijfskleding met logo handig is

Het uitbesteden van de werkwas aan de professionele wasserij van Lavans, verlost je in één klap van veel lastige ‘randzaken’:

 • Je kunt rekenen op altijd voldoende kleding. Schoon en gebruiksklaar!
 • Bedrijfskleding opgehaald en retour gebracht. Zelfs tot in de kledingkast.
 • Werkkleding wordt standaard gecontroleerd op kwaliteit en indien nodig gerepareerd of vervangen.
 • Medewerkers zijn geen tijd en energie kwijt aan het zelf wassen van hun kleding.
 • Je hebt geen hoge investeringskosten en geen last van een te grote (of te kleine) voorraad.

Laat ons de was maar doen. Dan weet je zeker dat jullie er netjes bij lopen én je bezig kunt houden met het werk waarin jullie uitblinken. Lees ook meer in onze blog over "waarom bedrijfskleding". 

Neem contact op voor bedrijfskleding met logo

Benieuwd wat wij als professional voor jullie kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden van bedrijfskleding met logo en ons wasproces, we staan graag voor je klaar.

Check je bedrijfskleding

Ga je aan de slag met bedrijfskleding? Gebruik dan onze handige checklist. Met acht vragen die je gemakkelijk op weg helpen, inclusief een aantal praktische tips. Wist je bijvoorbeeld dat je bij het opnemen van maten het beste kunt werken met voorgewassen kleding?