Offerte aanvragen bakkerskleding

Van bakkersbuis tot bakkersbroek

Een belangrijk onderdeel van voedselveilig werken, is het dragen van de juiste en schone bakkerskleding. De meeste bakkers geven vanuit hygiëneoogpunt de voorkeur aan een bakkersjas (bakkersbuis) gecombineerd met een bakkersbroek. Afhankelijk van de werkzaamheden behoort een bakkerspolo ook tot de mogelijkheden, net als de bakkersoverall. Uiteindelijk bepalen de eisen die gesteld worden aan voedselveiligheid welk type bakkerskleding het beste past. Maar met alleen de juiste werkkleding ben je er nog niet.

Schone bakkerij bedrijfskleding

Om onbezorgd en voedselveilig te blijven bakken is schone bakkerskleding een vereiste. Het uitbesteden van het wassen van bedrijfskleding in de voedingsmiddelenindustrie is hiervoor de oplossing. Wasserijen hebben vaak een speciaal wasproces voor de voedingsmiddelenindustrie. Een high-care wasserij zet een extra tandje bij en werkt volgens hoge hygiënestandaarden die erop gericht zijn productbesmetting via bedrijfskleding uit te sluiten. Het levert je écht schone kleding op.

Bij het wasproces voor de voedingsindustrie gaat het er trouwens heel wat anders aan toe dan dat je thuis gewend bent. Zo volgt gedragen foodkleding een gescheiden stroom; wordt per batch gewassen zodat deze niet met andere foodkleding in aanraking komt en tot slot krijgen zelfs de rolcontainers een wasbeurt. Indrukwekkend om te zien en een eyeopener als je écht schone werkkleding wil.

Bakkerskleding laten wassen in high-care wasserij

Wil het risico op contaminatie en kruisbesmetting zoveel mogelijk uitsluiten, dan kies je voor een afgesloten high-care wasserij. Bij Lavans betekent dat er een gescheiden verwerking plaatsvindt van vuile en schone foodkleding. Het totale was- en droogproces is geautomatiseerd; HEPA-filters zorgen ervoor dat er geen luchtstromen van buitenaf kunnen komen. En tot slot worden de draadcontainers waarin de bedrijfskleding wordt opgehaald grondig gereinigd en gedesinfecteerd voordat ze worden geladen met schoon wasgoed. Deze processen zijn geborgd; dat is een van de vereisten van de ISO 22000 normering. Lavans is de eerste bedrijfskleding wasserij in Nederland voldoet aan de hygiënestandaard voor voedselveiligheid: ISO 22000.

Kleding- en persoonlijke hygiëne

Overigens kan de bakkerij kleding nóg zo schoon zijn; alles staat of valt met persoonlijke hygiëne. Dit is van essentieel belang in de voedingsmiddelenindustrie. Juist omdat in de praktijk de betrokkenheid bij hygiënische werkprocessen lager ligt bij de werknemer zelf, is het belangrijk daarop in te spelen. De door Lavans ontwikkelde poster met instructies voor hygiënisch werken in de voedingsindustrie herinnert medewerkers eraan zich te houden aan de algemeen geldende hygiëneregels. De poster vermeldt de basisvoorwaarden van voedselveiligheid en toont instructies hoe hygiënisch te werken.

Geen omkijken meer naar bakkerskleding

Ben je op zoek naar bakkerskleding en wil je die veilig en schoon laten reinigen, neem dan contact met ons op. Door bij Lavans bedrijfskleding te huren in plaats van te kopen kun je erop rekenen dat er altijd voldoende voorraad is, ook bij personeelswisselingen en maatruilingen.

De kleding wordt opgehaald en retour gebracht, zelfs tot in de kledingkast. Elk kledingstuk wordt handmatig gecontroleerd; indien nodig wordt de werkkleding gerepareerd.

De afspraken die je maakt zijn helder en transparant; je betaalt een vaste prijs, loopt geen risico en er zijn geen verrassingen achteraf. Je hebt dus geen omkijken meer naar het bakkerij kledingbeheer van je bedrijf. En kunt focussen op waar jouw bedrijf goed in is. Bakkers klaar? Bakken maar!

Neem contact op voor advies van een van onze accountmanagers of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Over Bakkerskleding

 • Dubbele drukknoopsluiting
 • Opstaande kraag bakkersbuis
 • Klein opbergvakje binnenzijde broek

Kwaliteit

 • Bakkersbuis: 275 gr/m2, 60% polyester / 40% katoen
 • Bakkersbroek: 240 gr/m2, 65% polyester / 35% katoen
Leverbaar in
 • Bakkersbuis
 • Bakkersbroek
Kleurcombinaties
 • Wit (bakkersbuis)
 • Blauw-wit geblokt (bakkersbroek)
Opties broekspijpen
 • Standaard
 • Elastisch manchet

Benieuwd naar onze foodkleding?

Nadat je het offerteformulier hebt ingevuld, nemen we binnen één werkdag contact met je op.