Vlamvertragende kleding

Vlamvertragende kleding

Werkt jouw personeel met vuur, vonken en vlammen, dan is vlamvertragende werkkleding een wettelijke vereiste vanuit de Arbo-wetgeving. Deze verplichte werkkleding beschermt medewerkers niet alleen tegen mogelijke brandwonden, maar ook tegen vrijkomende hitte bij (kleine) las- en slijpwerkzaamheden. Dankzij brandvertragende kleding kunnen jouw medewerkers veilig werken.

De juiste vlamvertragende kleding

Het type werk en de hierbij horende risico’s bepalen wat voor soort vlamvertragende werkkleding het beste past. Het maakt nogal een verschil of je werkt als smid, werktuigkundige, offshore-medewerker of dat je werkt in de metaal- of maakindustrie.

Bij het kiezen van passende vlamvertragende kleding houd je er rekening mee of er veelvuldig of slechts incidenteel wordt gelast. Daarnaast breng je de risico’s in kaart en maak je de afweging hoe belangrijk het draagcomfort is. Ook heb je nog de keuze uit verschillende kledingtypes: Een werkjack, werkbroek of toch beter een overall bij de las- en slijpwerkzaamheden. Door dit goed uit te zoeken, wordt duidelijk welk type brandwerende, of beter: brandvertragende veiligheidskleding voor jouw medewerkers de juiste keuze is.

Diverse typen vlam- en brandvertragende werkkleding

Bij Lavans heb je keuze uit vijf verschillende lijnen vlamvertragende werkkleding. Zo sluit de genormeerde Proban werkkledinglijn aan bij de Arbo-wetgeving. Moet de brandvertragende werkkleding passen bij je huisstijl? Zeker dat één van de kleuren van de 5-safety kledinglijn aansluit. Wordt er veelvuldig gelast? Dan is de Weldingline de beste keuze. Vraagt het werk om veiligheidskleding met een hoge zichtbaarheid? Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden sluit de 5-safety image+ werkkleding aan of de Multinorm kleding.

Elke kledinglijn biedt overigens een vlamvertragende overall, werkjack en werkbroek. Bij sommige werkkledinglijnen is ook een Amerikaanse overall en parka leverbaar.

Brandwerende werkkleding

In de praktijk wordt vaak gesproken over brandwerende werkkleding; dit is eigenlijk incorrect: de kleding is brandvertragend. Het geeft jouw medewerker kostbare extra tijd om uit een mogelijk benarde positie te komen. Brandvertragende werkkleding voorkomt dat iemand ernstig gewond raakt.

Het kiezen voor CE gecertificeerde kleding geeft de zekerheid dat de kleding aan een bepaalde kwaliteitstandaard voldoet; je weet dat de kleding beschikt over een goede brandwerende, brandvertragende laag.

Let op: er bestaat een verschil tussen vlamvertragende kleding en vlamboog beschermende kleding. De eerste beschermt de drager tegen de eerste impact van vlammen, de tweede tegen vlammen, enorme hitte én kortsluiting.

Het behouden van de beschermende werking

Het behoud van de beschermende, brandvertragende laag van de kleding is essentieel. Lavans hanteert een gecertificeerd wasproces dat kwaliteit en normeringbehoud garandeert. Inspectie door een vast team zorgt voor een uitgebreide kwaliteitscheck. Indien nodig wordt direct klein herstel gedaan. Ook wordt tijdig een nieuwe beschermende laag aangebracht. Zo blijft de werkkleding veilig.

De voordelen van kleding huren

Kleding huren heeft als extra voordeel dat je weet waar je aan toe bent; je loopt geen risico, betaalt een vaste prijs. Huur je de kleding bij Lavans, heb je er geen omkijken meer naar. De kleding wordt bij je opgehaald en retour gebracht, zelfs tot in de kledingkast. Je hebt geen stress bij slijtage, personeelswisselingen en maatruilingen. Er is altijd voldoende voorraad, direct klaar voor gebruik. Je betaalt alleen wat je afneemt. Kortom: afspraken zonder verrassingen achteraf.

Neem contact op voor vlamvertragende werkkleding

Het maken van de juiste keuze brandvertragende bedrijfskleding is essentieel. Wij helpen en adviseren je graag bij het maken van de bij jouw bedrijf passende keuze. Neem contact op als je behoefte hebt aan advies. Weet je al precies wat voor type vlamwerende bedrijfskleding je wilt, vraag dan een offerte aan.

Belangrijke normering bij brandvertragende kleding