Laskleding

Laskleding

Om lassers hun slijp- en laswerkzaamheden veilig te laten uitvoeren, moeten ze worden beschermd door genormeerde, vlamvertragende laskleding met, indien nodig, antistatische eigenschappen. De huur-, was- en onderhoudsconstructie van Lavans garandeert je dat de kleding zijn beschermende werking behoudt.

Alle laskleding is vlamvertragend en voldoet aan de Europese veiligheidsnormeringen. De lasser hoeft zich dus geen zorgen te maken om kleine spatten van gesmolten metaal, vonken, of een kort contact met een vlam en stralingshitte.

Laskledinglijnen

Lavans biedt je drie verschillende laskledinglijnen: Artifex Protect - welding, Capture ProtectiveArtifex Protect - proban. Je hebt daarbij keuze uit een speciale lasoverall, Amerikaanse overall, lasjas en lasbroek. De kledinglijnen verschillen in uitstraling, uitvoering, normering, kleurcombinaties en prijs. Uiteraard voldoet de laskleding altijd aan de veiligheidsnormen.

In samenwerking met klanten heeft Lavans de speciale laskledinglijn Artifex Protect - Welding ontwikkeld die comfortabeler is dan het bestaande aanbod in de markt. De kleding wordt geproduceerd in ons eigen naaiatelier, waar ook maatwerk (bijvoorbeeld een extra zak) mogelijk is. Elk kledingstuk, ongeacht welke lijn, kan voorzien worden van huisstijlelementen zoals een logo.

Let op: Lavans biedt laskleding alleen aan in de combinatie van katoen met polyester. Zo ben je zeker van de benodigde vlamvertraging en heeft als bijkomend voordeel kleurvastheid.

Gegarandeerd veilig laskleding huren

De dienstverlening van Lavans is gebaseerd is op het ontzorgen van jou als klant; doordat je laskleding huurt, loop je geen enkel risico. De laskleding wordt door Lavans gereinigd tijdens een speciaal wasproces dat de vlamvertragende eigenschappen behoudt. Daarmee weet je dat de kleding blijft voldoen aan de norm. Je hebt dus geen omkijken meer naar de kleding en kunt erop vertrouwen dat er goede en schone kleding op de plank ligt.

Elk laskledingstuk dat ons pand verlaat, is met de hand gevouwen en op kwaliteit gecontroleerd. Je bent verzekerd van schone en representatieve veiligheidskleding. Hoe vaak de laskleding periodiek gereinigd dient te worden, hangt af van de gebruiksintensiteit en wensen. Wij adviseren je graag. Ontdek ons totaalpakket van bedrijfskleding huren, reinigen en repareren en vraag een offerte aan!

Welke laskleding past bij jouw bedrijf? Neem contact op voor advies

Wordt er slechts af en toe gelast? Of gaat het om lassen van metalen of stalen constructies in een schone omgeving, in de machinebouw of andere maakindustrie? Onze adviseur vertelt je graag meer en helpt je bij het maken van een passende keuze. En heb je voor je uiteindelijke beslissing behoefte aan een zichtset, dan sturen we je die gewoon toe. 

Meer weten over welke laskledinglijn het beste bij jouw bedrijf past en hoe we jou ontzorgen? Neem contact met ons op!

Belangrijke normeringen bij laskleding
Let op!

Het doek van laskleding moet minimaal 350 gram dik zijn. Voor een volledig goede bescherming is het dragen van een lasschort aanbevolen. Onze Weldingline en Proban kleding voldoen aan de vereiste dikte.