Reflectietest geeft
garantie voor veiligheid

Veiligheidskleding is vaak voorzien van reflectiestrepen om de zichtbaarheid van de drager te vergroten in donkere ruimtes of bij slecht zicht. De werking van deze reflectiestrepen verminderd naar mate de wasbeurten toenemen. Daarom is het belangrijk om de reflecterende werking van de bedrijfskleding regelmatig te controleren. Want, de veiligheid van onze dragers staat bij Lavans voorop.

Controle reflectiestrepen veiligheidskleding

Lavans heeft eigen meetapparatuur in huis om de reflectie van veiligheidskleding te testen. De mate van reflectie is gekoppeld aan een waardecijfer. Wil een reflectiestrip goedgekeurd worden, dan moet de gemeten waarde boven de wettelijk vastgestelde maatstaf liggen.

Het testen van de reflectiewaarde gebeurt op verschillende stukken van de reflectieband. Het kan voorkomen dat de reflectieband er op het oog niet meer goed uitziet, maar dat er toch genoeg deeltjes aanwezig zijn die reflectie geven. Het uiterlijk van de reflectieband geeft dus niet altijd aan wat je zou verwachten. Omdat het oog het niet altijd bij het rechte eind heeft, voeren we ook steekproefsgewijs controles uit. Dit geldt voor kledingstukken die minimaal 50 keer zijn gewassen. 

Reflectiestrepen vervangen

Als blijkt dat de reflectieband niet meer aan de normering voldoet, wordt deze vervangen. Onze medewerkers zijn opgeleid om dit zelf te doen. Ze vervangen slechts de reflectiestreep, zodat niet direct het hele kledingstuk vervangen hoeft te worden. Beter voor onze klanten én beter voor het milieu.