Signaalkleding

Genormeerde reflecterende werkkleding

In sommige werksituaties is het belangrijk dat de medewerker extra opvalt. Signaalkleding of RWS kleding gemaakt van fluorescerende materialen én reflectiestrepen vergroten de zichtbaarheid in donkere ruimtes of bij slecht zicht. Bij ons kun je signaalkleding huren als totaalpakket, waarbij wij de verantwoordelijkheid nemen voor het onderhoud van de werkkleding. Met ons speciale wasproces en kwaliteitscontroles staan wij garant voor het behoud van de beschermende eigenschappen.

Gegarandeerde veilige signaalkleding huren

Na veelvuldig gebruik én diverse wasprocessen, kan het reflecterend vermogen van de veiligheidskleding verminderen. Wij controleren de reflectiestrepen van signaalkleding met een reflectietest. Voldoet de reflectieband niet meer aan de normering, dan vervangen we alleen de band in onze wasserij. Zo behouden we het kledingstuk, wat beter is voor onze klanten én voor het milieu.

Ontvang je graag meer informatie over signaalkleding? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Er bestaan drie klassen signaalkleding

  • Klasse 1 | Voor werkzaamheden in (gedeeltelijk) daglicht, zoals parkeerregelaars of op bedrijfsterrein. Niet geschikt voor werkzaamheden langs de openbare weg.
  • Klasse 2 | Voor werkzaamheden in schermlicht, wegenbouw en koeriersdiensten. Ook geschikt voor werkzaamheden langs de openbare weg, binnen de bebouwde kom (max. 50 km/u)
  • Klasse 3 | Voor werkzaamheden in het donker. Ook geschikt voor werkzaamheden langs de weg, buiten de bebouwde kom.

Lavans levert alleen klasse 2 en klasse 3 signaalkleding.

RWS-norm

Rijkswaterstaat stelt aanvullende eisen aan reflectiekleding. De verticale reflectiebanden (in de vorm van een Romeinse II) moeten op de bovenkleding op de schouder doorlopen. Ook de mouwen en broekspijken moeten voorzien zijn van een extra verticale streep. Daarnaast moet het kledingstuk geheel egaal gekleurd zijn. Bij werkzaamheden op/naast de openbare weg wordt fluor oranje kleding gedragen. Sinds juli 2019 wordt ook bij werkzaamheden op/naast het spoor fluor oranje gedragen, leidinggevenden dragen fluor geel. 

Belangrijke normeringen bij signaalkleding

Ons wasproces voor sterk vervuilde bedrijfskleding

Lees meer

Bedrijfskleding totaalservice: dit houdt het in

Lees meer