Beschermende kleding

 

Beschermende kleding

Beschermende kleding is voor tal van beroepen een must, of beter gezegd: van levensbelang. Of het nu gaat om zichtbaarheid of om bescherming tegen zuren, chemicaliën, hitte, kou, vloeistoffen of lasspatten: genormeerde beschermende werkkleding verhoogt de veiligheid van jouw medewerkers.

De noodzaak van beschermkleding blijkt uit de risico-inventarisatie vastgelegd in de RI&E. Naast bescherming is ook het draagcomfort, uitstraling en prijs van de kledingstukken van belang.

In overleg met onze deskundige accountmanager vind je altijd een passende oplossing voor het type beschermende kledingstuk dat je nodig hebt. Bij Lavans huur je de kleding in plaats van deze te kopen. En dat heeft heel wat voordelen:

Bij het kopen van beschermende kleding weet je niet of deze werkkleding zijn beschermende werking blijft behouden: het wassen heeft namelijk invloed op die bescherming. Lavans levert je niet alleen kleding, maar wast deze ook industrieel voor je. Én controleert de kleding bij elke wasbeurt. Zo weet je zeker dat de beschermkleding haar werking blijft behouden. Bij Lavans word je volledig ontzorgd.

Beschermende werkkleding

Beschermende kleding, in de volksmond ook wel veiligheidskleding genoemd, is een ruim begrip. Essentieel is dat het om genormeerde werkkleding gaat. Welk type beschermkleding je nodig hebt, hangt af van de werkzaamheden en sector. Beschermende kleding voor de metaal- en maakindustrie dient immers tegen andere gevaren te beschermen dan werkkleding voor de chemische industrie.

Niet alleen de gevaren zijn bepalend voor het type beschermend kledingstuk. Ook de frequentie van de werkzaamheden en de houding waarin wordt gewerkt, spelen onder meer een rol.

Beschermkleding is een noodzaak bij o.a.:

 • Hitte
 • Vuur
 • Kou
 • Uv-straling
 • Ioniserende straling
 • Gevaarlijke stoffen
 • Snijden/steken
 • Stoten
 • Vloeistof
 • Ziekteverwekkers
 • Slechte zichtbaarheid

Keuze uit verschillende lijnen beschermkleding

Lavans biedt vier verschillende genormeerde kledinglijnen die allemaal voldoen de Europese veiligheidsnormeringen. Bij elke kledinglijn staat duidelijk de normering waaraan deze voldoet, vermeld.

Is een goede zichtbaarheid van essentieel belang, dan is de Multinormkledinglijn de juiste keuze. Naast de reflectiebanden zorgt de gele fluorescerende stof ervoor dat je medewerkers opvallen. Een uitkomst voor wie werkt in een donkere, onoverzichtelijke omgeving.

In bijvoorbeeld de fijnmetaal of machinebouw is high visibility geen vereiste, dan is o.a. de 5 safety kledinglijn een goede keuze. Deze genormeerde beschermkledinglijn is geschikt voor wie slechts af en toe doet lassen.

De Capture Protective kledinglijn is juist geschikt voor de ‘echte’ lasser. In de constructiebouw of bij staallassen dient de stof van de beschermkleding niet alleen dikker te zijn, maar dient deze ook te zijn voorzien van de vlamvertragende finish Proban. Daarnaast heeft Lavans ook vlamboog beschermende kleding.

Onze accountmanagers denken graag praktisch mee om de juiste combinatie beschermkleding uit te kiezen. Er is immers veel om over na te denken.

Zoek je beschermkleding met uitstraling in huisstijlkleuren of gaat jouw voorkeur uit naar een vooral functionele, soberdere uitvoering in een kleur? Hoe zwaar drukt het belang van draagcomfort; 100% katoen geeft weliswaar het meeste draagcomfort, maar is niet in alle werkomstandigheden de beste keuze. Misschien kun je beter kiezen voor het sterkere polyester dat langer mooi blijft. Dat is uiteraard afhankelijk van de werkomstandigheden.

Elke lijn van beschermende kleding heeft zijn eigen samenstelling; onze accountmanager helpt je graag bij het maken van de juiste keuze welke beschermende kledinglijn het beste past bij de door jou gewenste prijs, uitstraling, draagcomfort en veiligheid. Je bespreekt hoe vaak de beschermende werkkleding gewisseld en gewassen dient te worden en Lavans ontzorgt je volledig. 

logo lavans logo lavans Verkozen tot beste wasserij ter wereld
Winnaar global best practices awards 2023/2024
Meer over de verkiezing

Bij Lavans blijft beschermkleding gegarandeerd veilig

Het grote verschil tussen de dienstverlening van Lavans en elders beschermende kleding kopen, is dat je bij ons geen werkkleding koopt, maar huurt. De beschermkleding wordt op de juiste lengte gemaakt voor het optimale draagcomfort, wordt voorzien van logo of extra zakken. Dat doen we in ons eigen naaiatelier.

Bij elke industriële wasbeurt wordt de bedrijfskleding standaard gecontroleerd en waar nodig gerepareerd of vervangen. De kleding blijft veilig, wasbeurt na wasbeurt. Je ben ervan verzekerd dat de beschermende finish erop blijft zitten en opnieuw wordt aangebracht indien nodig. De beschermkleding blijft zo gegarandeerd voldoen aan de veiligheidsnormeringen. Bedenk dat als je beschermende kleding koopt, je geen zicht meer hebt of deze nog steeds veilig is. Kwaliteitsbehoud is onze specialiteit én onze garantie.

De vuile beschermkleding wordt bij jou opgehaald, gecontroleerd, gewassen en vervolgens bezorgd, desgewenst tot in de kledingkast. Personeels- of maatwisselingen? Komt voor elkaar. Ook heb je geen omkijken meer naar voorraad. Je wordt volledig ontzorgd. Dat is het grote voordeel ten opzichte van beschermende kleding kopen.

Het ontzorgen door Lavans gaat zover dat ook extra producten of werkkleding voor verschillende afdelingen in een keer worden geregeld. En dat alles op basis van een vast contactpersoon. En tegen een vast tarief. Zonder kleine lettertjes. Simpel en transparant.  Zoals we dat al sinds 1928 gewend zijn te doen. Alleen nu dan ook nog eens klimaatneutraal.

Weet je precies wat je wilt, vraag dan een offerte aan. Vind je het fijn om tijdens een gratis adviesgesprek de kennis en ervaring te gebruiken van onze specialisten? En om de kledingstukken te zien en te voelen, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact op voor onze beschermende kleding