5 grote verschillen tussen
industrieel bedrijfskleding wassen en thuis wassen

Geplaatst op 13-07-2017 door Expert | Werkkleding en wassen

Heb jij er ooit over nagedacht? Werkkleding thuis wassen? Of toch laten wassen? Ongeacht de manier waarop jullie bedrijfskleding verwerken… Wat is eigenlijk het verschil tussen werkkleding thuiswassen en laten wassen in een bedrijfskleding wasserij?  

1. Grote wasjes, kleine wasjes

Het meest zichtbare verschil zit hem in het vermogen van de wasmachines. Een gemiddelde wasmachine thuis verwerkt 8 kilo in één wasbeurt. Wasserijen kunnen stofjassen, werkbroeken en overalls wassen in partijen van 30 tot 50 kilo! 

2. Waterverbruik wasproces

Industriële wasserijen verbruiken met één wasbeurt ‘slechts’ 8 liter (nieuw) water. Dit in tegenstelling tot een wasmachine thuis, die al snel 50 liter (nieuw) water in één wasbeurt verbruikt. Een industriële wasmachine kan met het water van één thuiswasbeurt ruim 500% meer wasgoed verwerken. Dat is dus heel letterlijk meer met minder! 

3. Behouden normeringen

Sommige bedrijfskleding beschikt over beschermende eigenschappen die producten of medewerkers veiligheid bieden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. De eigenschappen vervagen door gebruik, maar ook het wassen van deze kleding. In een wasserij wordt veiligheidskleding op een speciale manier gereinigd, waardoor beschermende functies behouden blijven. Weten hoe wij dit doen? Kijk op onze pagina over precisie wassen.

4. Bedrijfskleding vaste kwaliteit

Laat je bedrijfskleding thuis wassen, dan is de kans groot dat iedereen dit op zijn/haar eigen manier doet. De bedrijfskleding wordt op deze manier blootgesteld aan diverse soorten wasmiddelen, verschillende temperaturen en wel of niet drogen. Het resultaat: kleding die naar verloop van tijd allemaal verschillend oogt en niet meer aan de gewenste kwaliteit voldoet. Laat je bedrijfskleding wassen in een wasserij, dan doorgaat de was telkens hetzelfde wasproces. Daarmee behoudt de werkkleding dezelfde kwaliteit en blijf je verzekerd van een eenduidige uitstraling. 

5. Duurzamer bedrijfskleding wassen

De meeste bedrijfskleding wordt in wasserijen gewassen met zogenoemde ‘continuwasbuizen’. De te wassen bedrijfskleding doorloopt tijdens het wasproces een aantal stappen achterelkaar. Dit maakt een efficiënter gebruik van water en energie mogelijk. Door bedrijfskleding industrieel te laten reinigen, wordt een energie-efficiency van 28% tot 67% per wasbeurt behaald! 
Bron: Onderzoek Stichting Technologisch Kenniscentrum Textielverzoriging. Bekijk ook ons artikel over de impact van thuiswassen.

Hoe is jullie situatie?

Nieuwsgierig geworden of ‘bedrijfskleding laten wassen’ ook voor jullie een oplossing kan zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bedrijfskleding wasserij. Wij geven graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden.