Bedrijfskleding wassen:
zelf doen of laten doen?

Geplaatst op 11-12-2018 door Expert | Bedrijfskleding en regelgeving

Bied jij je medewerkers bedrijfskleding aan, maar kost het onderhoud daarvan momenteel (te) veel moeite? Ontdek de mogelijkheden van schone en representatieve bedrijfskleding voor je werknemers, zonder omkijken!

Als werkgever wil je graag dat je personeel goed voor de dag komt. Of je nu een autogarage hebt, een groot industrieel bedrijf of een kleine slagerij. Voor iedereen geldt hetzelfde: bedrijfskleding moet goed zijn en goed blíjven. Het lijkt simpel: na de keuze voor de juiste bedrijfskleding staan je medewerkers er netjes op. Voilà! Toch gaat het in de praktijk anders. Na de aanschaf van bedrijfskleding begint het pas! Want bedrijfskleding wordt gedragen, raakt vervuild en moet dus gewassen en onderhouden worden. 

1. Bedrijfskleding moet schoon zijn en blijven

Wordt de bedrijfskleding bij jou op het bedrijf gewassen of moeten medewerkers dit thuis zelf doen? Dan is het schoon krijgen van de kleding nog knap lastig. Wij weten dat niet iedere werknemer zich even verantwoordelijk voelt voor het onderhouden van zijn of haar werkkleding. Bovendien zijn vlekken zoals olie en vet, die vaak voorkomen in de industrie, moeilijk te verwijderen.

2. Bedrijfskleding wassen kost tijd

Bedrijfskleding zoals overalls, broeken of stofjassen nemen veel plek in beslag in de wasmachine. Afhankelijk van het aantal medewerkers kan het aantal te wassen kledingstukken flink oplopen, waardoor er veel wasjes gedraaid moeten worden. Dit kost veel tijd, water en elektriciteit. Dat is niet alleen slecht voor je portemonnee maar vooral ook voor het milieu!

3. Bedrijfskleding moet beschermend blijven

Wanneer jouw werknemers veiligheidskleding of beschermende kleding dragen, is het erg belangrijk dat de kleding blijft voldoen aan de juiste normeringen. Door bedrijfskleding op de verkeerde manier te wassen, kan de kleding slijten en zijn beschermende eigenschappen verliezen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Bedrijfskleding wassen bij Lavans

Wil jij je niet meer druk maken over bedrijfskleding? En wil je dat jouw medewerkers in schone en veilige kleding kunnen werken? Met onze bedrijfskleding service dragen wij zorg voor jullie bedrijfskleding!

Volgens afspraak halen wij de vervuilde kleding bij jullie op en retourneren we direct schone kleding. De vervuilde kleding wordt meegenomen naar onze bedrijfskleding wasserij, gewassen en klaargemaakt voor de volgende ruilbeurt. Door ons speciale wasproces blijven beschermende eigenschappen van de kleding behouden. Na iedere wasbeurt controleren wij de kleding op kwaliteit. Bij constatering van gaatjes, wordt de kleding gerepareerd.

Bedrijfskleding van foodindustrie

Heb jij een bedrijf in de foodindustrie? Dan is hygiëne éxtra belangrijk. Wij reinigen de bedrijfskleding in onze aparte high care ruimte, recentelijk gemoderniseerd én uitgebreid, zodat we zelfs op microscopisch niveau gegarandeerd de beste hygiëne bieden. Onze high-care wasserij is als enige wasserij in Nederland gecertificeerd volgens ISO:22000. Benieuwd hoe food kleding wassen werkt? Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek. 

Kunnen we je helpen?

Neem gerust contact met ons op, we geven graag advies.