Een overall huren en wassen,
hoe werkt dat?

Geplaatst op 18-04-2017 door Expert | Werkkleding en wassen

Een overall huren? Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je als bedrijf op zoek bent naar nieuwe bedrijfskleding. Werkkleding is belangrijk, het is toch een beetje het smoel van je zaak, in welke sector dan ook. En niet alleen waar het gaat om herkenbaarheid, maar zeker ook op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Bedrijfskleding is belangrijk dus, maar de meeste ondernemers hebben wel iets beters te doen dan zich hier druk om maken.
Juist om deze reden loont het de moeite om verder te lezen. Het huren van werkkleding kan je namelijk een heleboelwerk uit handen nemen én kosten besparen.

Overall huren 

Door een overall te huren beschik je niet alleen over het kledingstuk, maar grijp je ook nooit mis op schone en passende exemplaren.

Hoe dat precies zit? Huren staat bij ons voor een concept van a tot z. We nemen je alle omkijken rondom werkkleding uit handen.

Aanmeten en aanpassen

Onze service begint bij het aanmeten, we zorgen ervoor dat iedere werknemer kleding heeft die op alle fronten perfect past. Als confectie daarbij tekortschiet, is ook maatwerk mogelijk dankzij ons eigen atelier in Noord-Macedonië. Goed is dus ook écht goed.  

Ophalen, wassen, terugbrengen

Het wasgoed komen we bij je ophalen voor behandeling in onze wasserij.

Bij Lavans kiezen we voor maatwerk, het ene kledingstuk is nu eenmaal het andere niet is en niet iedere vlek vraagt om dezelfde aanpak. In onze ‘wasstraat’ worden de programma’s zo ingesteld dat aan het einde van de rit schoon wasgoed verschijnt. Belangrijk vinden we dat tijdens dit traject geen energie of wasmiddel wordt verspild. We hebben dus oog voor schoon, maar ook voor het milieu.

De gewassen kleding wordt door onze servicemedewerkers weer netjes teruggebracht, bezorgd tot in de linnenkast als je wilt. De frequentie waarin we dit doen bepalen we in overleg.

Problemen? Kennen wij niet

Zijn er wisselingen in jouw personeelsbestand of gaat er eens iets stuk? Geen probleem, ook dat is onderdeel van ons huurconcept. Geen zorgen dus, beloofd.

Lang verhaal kort: we bieden je complete service, inclusief een oprechte Lavans glimlach.

Overall wassen

Het lijkt misschien simpel om een overall te wassen, maar is het dat wel? Eentje gaat misschien nog wel, maar wat als het er meer zijn die wekelijks of in sommige gevallen zelfs dagelijks gewassen moeten worden? Dan kost dat wassen ineens veel tijd, water, elektriciteit én slijtage van de wasmachine. Dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Bovendien, garage overalls in de automotive of assemblage zijn vaak erg vervuild door olie en vet. Die vlekken krijg je er met een standaard wasje echt niet uit. Industriële wasserijen draaien hun hand niet om voor grote stapels smerige overalls. Hoe vies ze ook zijn, ze komen weer keurig en smetteloos retour.

Een kijkje in het proces

Bij Lavans ziet industriële reiniging voor sterk vervuilde kleding er zo uit:

Bij binnenkomst wordt aan de gedragen bedrijfskleding een bevuilingsgraad toegekend. Dit doen we omdat de ene vlek de andere niet is, het bepaalt de manier van wassen en de zwaarte van het wasprogramma. De kleding gaat daarna door onze ‘wasstraat’. Die kan je je voorstellen als een lange wasmachine in 16 delen van ieder 3 minuten.

Speciale kleding, zoals geïmpregneerde brandvertragende overalls, wordt gewassen in onze individuele wasmachines. Zo kunnen we deze de extra aandacht geven die ze verdienen.

Doordat we zo specifiek naar de kleding kijken is die veel minder onderhevig aan slijtage of krimp en gaat dus langer mee. Goed voor het milieu!

Aandacht voor het milieu is er sowieso in het gehele wasproces. Door water en warmte te hergebruiken, onze eigen stroom op te wekken en heel precies te doseren met wasmiddel en waskracht is ons wasproces volledig CO2-neutraal. Maatschappelijk verantwoord dus.

Doe inspiratie op

De ene werkomgeving is de andere niet, dus dat geldt ook voor de overalls in ons assortiment. We geven je graag een beeld van onze collectie. De verschillen zitten ‘ m niet alleen in het uiterlijk, maar ook in zaken als normering. Vind je het moeilijk om te kiezen? Geen punt, dat snappen we. Onze accountmanagers houden zich hier dagelijks mee bezig en komen graag bij je langs om je te voorzien van gedegen advies.

Kom in actie

Hoe het werkt met het huren en wassen van werkoveralls is voor velen een vraag, maar voor Lavans al meer dan 90 jaar een weet!
Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bedrijfskleding wasserij

Advies nodig van een expert?