Wat komt er kijken bij het inrichten van een  sanitaire ruimte?

Geplaatst op 02-11-2021 door Expert | Hygiënisch werken

Elk bedrijf heeft te maken met sanitaire voorzieningen. Ook al blijkt in de praktijk dat dit voor velen een bijzaak is, toch is hygiëne essentieel én valt er een mooi voordeel te behalen. Zowel op het gebied van efficiency, duurzaamheid als financieel.

Sanitaire voorzieningen worden veelal gezien als een noodzakelijk kwaad. Ze behoren tot de zogenaamde low-interest producten en diensten. Begrijpelijk, want als iets loopt, heb je niet altijd een reden om er aandacht aan te besteden. Om te kunnen beoordelen of en hoe het slimmer, duurzamer, beter en goedkoper kan, gaan we graag met jou om tafel. Je zult zien dat de verhuurservice van Lavans uitstekend aansluit: we ontzorgen jou met onze complete huuroplossing op het gebied van sanitaire voorzieningen. Hierdoor ben je verzekerd van schone en veilige sanitaire ruimtes; je hebt er geen omkijken meer naar!

Maak je al gebruik van andere huurconstructies van Lavans, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskleding, schoonloopmatten of wissers, dan ben je nóg duurzamer bezig als je de samenwerking uitbreidt met de verhuurconstructie voor sanitaire ruimtes. Alles gaat namelijk via een en dezelfde transportbeweging en via een en dezelfde rekening. Lekker duurzaam en wel zo gemakkelijk.

Wat valt er onder sanitaire voorzieningen?

Sanitaire voorzieningen zijn meer dan alleen de sanitaire ruimte. Het gaat namelijk niet alleen om toiletten en wastafels, maar ook om de bijbehorende producten als zeepdispensers, handdoekautomaten, toiletrolhouders, hygiëneboxen, luchtverfrissers en meer.

Normaliter vult het schoonmaakbedrijf deze producten bij met de navulproducten. Dit doen ze met de voorraad die de opdrachtgever (jij dus) bestelt; denk hierbij aan toiletpapier, zeep, handdoeken, luchtverfrissers en meer. Dat betekent in de praktijk dat meldingen over tekorten of overschotten over meerdere schakels loopt. Dat kan beter, sneller en dus duurzamer. Op het moment dat je een hoge voorraad hebt, is het verbruik niet goed afgestemd op de praktijk. Bij een samenwerking met Lavans voorkom je dat. Onze servicemedewerker ontzorgt jou namelijk ook op het gebied van dit voorraadbeheer. Het scheelt jou tijd, rompslomp en geld.

Wat zijn de minimale eisen aan goede sanitaire voorzieningen?

Persoonlijke hygiëne is essentieel. Bacteriën en ziekteverwekkers mogen de sanitaire ruimte niet verlaten. Navulproducten als zeep, handdoeken, toiletrollen en luchtverfrissers spelen hierbij een belangrijke rol. Lavans levert en plaatst de dispensers en automaten en zorgt daarna voor de navulling. Dit maakt onderdeel uit van onze huurconstructie.

Overigens zijn er geen wettelijke vereisten voor sanitaire voorzieningen, al wordt wel geadviseerd om per 15 medewerkers 1 toilet en 1 wastafel te hebben. Een genderneutrale toilet is een keuze, geen verplichting. Een nette en schone toiletruimte zegt wat over jouw bedrijf, of het nu richting jouw medewerkers, gasten of klanten is.

De ene zeep of handdoek is de andere niet

Bij een schone en veilige sanitaire ruimte hoort ook de juiste keuze van navulproducten zoals toiletrollen, handdoeken en zeep. De keuze wat het beste bij jouw bedrijf past, is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Het assortiment van Lavans biedt daarin dan ook tal van mogelijkheden. Na een gezamenlijke inventarisatie adviseren wij jou welke producten het beste aansluiten.

Neem bijvoorbeeld zeep. Bij werkplaatsen in de maak-industrie adviseren we industriële zeep. In de voedingsmiddelenindustrie is juist niet geparfumeerde zeep belangrijk. In de overige sanitaire ruimtes, bijvoorbeeld bij de kantoren of daar waar gasten komen, is vloeibare zeep of foam zeep het meest geschikt. Het interessante aan foamzeep is dat de zeep zich beter verdeelt over de handen waardoor er minder van nodig is. Dat is duurzamer en bespaart geld. Iets soortgelijks zie je terug bij dispensers met sensortechnologie. Deze zorgen niet alleen dat de verspreiding van bacteriën wordt terug gedrongen, maar verlagen ook het verbruik.

Niet alleen bij zeep(dispensers), maar ook bij handdoeken(automaten) zijn er tal van mogelijkheden: van een katoenen rol tot papierdispenser. De keuze is uiteraard gebaseerd op gebruik. In de praktijk merken we bovendien dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. Wij denken graag met je mee om de beste keuze te maken die past bij jouw bedrijf. Vertel ons over jouw bedrijf en wij vertellen je over de mogelijke keuzes die je hebt. Samen komen we tot de oplossing die het beste past, zowel op het gebied van navulproducten als de dispensers.

De toiletrolhouders, zeepdispensers, handdoekautomaten en luchtverfrissers van de moderne sanitairlijn Ellipse vormen samen een mooi geheel. Deze dispensers zijn beschikbaar met verschillende vulcapaciteiten al naar gelang de intensiteit waarmee de sanitaire ruimtes worden gebruikt. Bij de apparaten heb je bovendien de keuze tussen werking op aanraking of op bewegingsensor, kortom: non-touch.

Volledig ontzorgd door onze huurconstructie

Lavans levert via de huurconstructie uiteenlopende producten, onder andere op het gebied van sanitaire dienstverlening. Dit geldt zowel voor dispensers alsook voor de navulproducten. Toiletrolhouders, zeepdispensers, handdoekautomaten en luchtverfrissers hoef je niet zelf te kopen. Deze horen bij het huurconcept dat als uitgangspunt heeft jou volledig te ontzorgen. De dispensers worden gratis gemonteerd en onderhouden. Op het moment dat een dispenser defect is, zorgen wij dat deze wordt gerepareerd of vervangen. Je loopt geen risico, maakt geen kosten en wordt compleet ontzorgd. Dat is het grote voordeel van de Lavans verhuurconstructie. Als het verbruik vraagt om meer of minder navulling, kun je dat bij Lavans snel en gemakkelijk aanpassen. Zou houd je de kosten mooi in balans met het verbruik.

Het onderscheid uit zich ook in meedenken en meebewegen. Dat zit in ons Lavans-DNA; duurzaamheid zit in elke vezel van ons bedrijf. Dat is zo sinds 1928. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid maken het verschil; je kunt rekenen op een vast gezicht en op transparante, heldere afspraken zonder kleine lettertjes.

Wat is het grootste misverstand over sanitaire voorzieningen?

Het grootste misverstand in de praktijk is dat sanitaire ruimtes een bijzaak zijn; het onderwerp staat niet hoog op de prioriteitenlijst. Toch loont het om eens goed te kijken naar de afgesloten contracten. Deze worden vaak meerjarig aangeboden omdat er ook dispensers en automaten worden geplaatst. Het verbruik van de navulproducten kan in de loop der tijd echter fluctueren. Als er steevast teveel zeep, toiletrollen of wat dan ook overblijft, is dat zonde. Er wordt immers voor betaald. Doordat persoonlijke aandacht en contact in het DNA van Lavans zit, hebben we hier oog voor. Bij Lavans passen we in dat geval het contract aan. Ja, óók als dat een lager maandbedrag betekent. Die flexibiliteit, het oog hebben voor de klant is bij Lavans geen bijzaak, maar hoofdzaak.

De verhuurconstructie: een duurzame keuze

Ook vanuit duurzaamheid is het goed om te kijken naar hoe je een en ander hebt geregeld. Heb je de schoonloopmatten via bedrijf 1, het wassen van de bedrijfskleding via bedrijf 2 en de sanitaire voorzieningen via bedrijf 3, dan betekent dat meerdere transportbewegingen. Bij Lavans doen we dat allemaal met hetzelfde transport. Bovendien komt bij ons alles op één overzichtelijke factuur. Je hebt 1 vast aanspreekpunt die alles voor je regelt, ongeacht of het nu gaat om het wassen van de bedrijfskleding of handdoeken, het vervangen van bijvoorbeeld schoonloopmatten of vloerwissers, of het bijvullen van de voorraad aan sanitaire producten. Wel zo prettig, efficiënt en duurzaam!

Overtuigd?

Overtuigd? Of wil je meer informatie over hoe we jouw bedrijf kunnen ontzorgen met ons huurconcept? Neem dan contact op en maak vrijblijvende kennis en ervaar wat de voordelen zijn van maatwerk, persoonlijk contact en betrokkenheid. Of vraag een gratis sanitaircheck aan. Direct een offerte aanvragen, kan natuurlijk ook.

Meer weten over wat Lavans voor jouw bedrijf kan betekenen?