Schone feestkleding
in 5 eenvoudige stappen!

Geplaatst op 01-01-2016 door Expert | Werkkleding en wassen

Het nieuwe jaar is begonnen. Stond je gisteren nog in je mooiste avondjurk of smoking op de dansvloer? Nu is het tijd om de boel weer fris te krijgen, zodat je de kleding kunt opbergen voor volgend jaar. Weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Met het onderstaande stappenplan helpen we je graag op weg.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met wassen is het belangrijk om de kleding te controleren op losse onderdelen. Haal je zakken leeg en maak accessoires zoals manchetknopen en kettingen los van de kleding. Kijk daarnaast goed naar eventuele aanwijzingen op het labeltje in de kleding. Wijkt het advies op het label af van onderstaande stappen, volg dan het advies op het label. Mogelijk is het kledingstuk van specifiek materiaal gemaakt, wat vraagt om een speciale behandeling.
 

Stap 2: Wassen

Kies de voor jou geschikte was methode.

 • Voor de precisie wasser: Handwas
  Geschikt voor: kleding met details, zoals kraaltjes en pailletten.
  Haal de kleding voorzichtig door een sop van handwarm water met opgelost fijnwasmiddel voor gekleurde was. Spoel de kleding goed uit met schoon water. 
  Tip: Knijp de kleding na het wassen voorzichtig uit. Niet wringen, daarvan krijg je kreukels.
   
 • Voor de makkelijke wasser: Wasmachine
  Geschikt voor: gladde kleding.
  Was de kleding met fijnwasmiddel voor gekleurde was en een beetje wasverzachter. Kies een wolwasprogramma van 30 graden zonder centrifugeren. Het wassen op 30 graden is zuiniger en beter voor het milieu. Bovendien ben je ervan verzekerd dat je kleding niet te warm wordt gewassen en eventueel kan vervormen.
   

Stap 3: Drogen

Laat de kleding na het wassen drogen op een kledinghanger boven een uitlekplaats. Maak nooit gebruik van een droger om de feestkleding te drogen. De kans bestaat dat de kleding in de droger vervormd.
 

Stap 4: Strijken

Gebruik een stoomstrijkijzer op de laagste stand om de kleding te strijken.
Tip: Bekijk eerst hoe het kledingstuk reageert op het strijkijzer. Begin voorzichtig met strijken op een minder zichtbaar stukje. Als dit goed gaat, dan kun je ook de rest van het kledingstuk strijken.
 

Stap 5: Opbergen

Je kunt de kleding het beste opbergen op een kledinghanger met daaromheen een kledinghoes. Zo blijft de kleding beter bewaard tot volgend jaar.
 

Ga bij twijfel naar de stomerij

Durf je het wassen ondanks bovenstaande uitleg, toch niet aan? Breng je kleding dan gewoon naar een stomerij. Dan kun je zeker zijn van een goed resultaat.
 

Contact

Met bovenstaande stappen kun je zelf aan de slag met het wassen van je feestkleding, maar het wassen van bedrijfskleding kun je aan ons over laten. Interesse? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van MijnGalajurk.nl.
 

Meer weten over het wassen van bedrijfskleding?

Neem contact op