HACCP in food sector,
zorg voor juiste bedrijfskleding

Ben je als bedrijf betrokken bij de productie of verwerking van voedsel? Dan ken je als geen ander het belang van HACCP. Bij een goed HACCP-plan wordt kritisch gekeken naar punten die gevaar kunnen opleveren voor de voeding. Dit geldt ook voor bedrijfskleding, omdat deze tevens in aanraking kunnen komen met voedingsmiddelen.

Speciale HACCP eisen voor bedrijfskleding

Bij Lavans kennen wij het belang van HACCP en de juiste bedrijfskleding. Wij helpen inventariseren en adviseren klanten tijdens deze kledingkeuze. Om ook na de aanschaf van goede werkkleding aan de eisen te blijven voldoen, is een hygiënisch en HACCP erkend wasproces belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, wassen wij kleding uit de foodsector in onze speciale high-care wasserij.

HACCP regels in onze high care ruimte

Optimale hygiëne in ons wasproces, begint bij strenge eisen in onze high-care ruimte. Bij ons is iedere medewerker bekend met de regels die gelden in onze high care ruimte: 

  • Geen etenswaar in de productieruimte.
  • Schone werkomgeving.
  • Schone werkkleding.
  • Dragen van een hoofdmutsje en ontsmetting van handen zijn verplicht.
  • Kleding mag ruimte pas verlaten nadat ze in plastic folie zijn verpakt.

Checklist voedselveiligheid

Onze medewerkers zijn bekend met de regels die gelden in de voedingsindustrie. Om ze hier elke dag aan te herinneren hebben we een checklist samengesteld voor hygiënisch werken en voedselveiligheid.

Deze praktische poster bevat eenvoudige tips die medewerkers bewust maken én houden van hygiëne in de voedingsindustrie. Gebruik de poster ook in jullie eigen productieomgeving. 

Schone werkkleding, iedere dag weer

In tegenstelling tot de meeste branches, wordt in de voedingsmiddelenindustrie doorgaans iedere werkdag schone bedrijfskleding aangetrokken. Dit betekent dat er óf vaker gewisseld moet worden óf dat er meer kleding ingezet moet worden per drager. Dit laatste lijkt duurder, maar omdat de kleding langer mee gaat is het uiteindelijk juist goedkoper. Benieuwd hoe dit precies zit? Onze accountmanagers leggen het je graag uit tijdens een vrijblijvend gesprek. 

Advies over kleding die perfect aansluit bij HACCP?

Interessante
producten