Garage schoon:  wat heb je nodig bij het schoonmaken en houden van een garage?

Geplaatst op 02-11-2023 door Expert | Sector automotive

De schoonmaak van een professionele bedrijfsgarage vraagt om specialistische producten. Een schone omgeving wekt niet alleen meer vertrouwen dan een vieze, maar is bovendien een veiliger werkplek voor je medewerkers. Een noodzaak dus.

Of je nu auto-importeur bent, deel uitmaakt van een formule of zelfstandig garagehouder: zowel de showroom als de daarachterliggende werkplaats zijn je visitekaartje. En moeten een veilige werkomgeving vormen. Een schone garage houdt natuurlijk meer in dan een veegschone werkomgeving. Het is natuurlijk belangrijk dat de viezigheid zich niet verspreidt door het pand. Lavans ontzorgt daarbij met een totaaloplossing voor de automotive: van bedrijfskleding tot poetsdoeken, van grote vet- en smeeropvang matten onder de auto tot schoonloopmatten, wissers, garagezeep(houders) en sanitaire hygiëne. Bij een samenwerking met ons heb je daar geen omkijken meer naar. Wel zo gemakkelijk, toch?

Garage poetsdoeken 

De ene poetsdoek is de andere niet, zo weten monteurs maar al te goed. Het absorberend vermogen is voor hen het belangrijkste. En niet dat dezelfde crèmekleur zoals bij aanschaf behouden blijft. Het verwijderen van alle olie-, smeer-, vetvlekken uit de poetsdoek in de eigen wasmachine lukt minder goed dan in een professionele, gespecialiseerde wasserij. Waar de poetsdoeken bovendien één voor één geïnspecteerd worden en vervangen als er sprake is van harde stukken. Bij Lavans hoort dit tot de service. Je hebt er geen omkijken naar én geen meerkosten.

Lavans levert de poetsdoeken schoon aan in een container. Na gebruik doet de medewerker deze in een afgesloten, door Lavans geleverde vuilcontainer. Dat is belangrijk om het gevaar op broeibrand en vervolgens ontvlammen van de poetsdoeken tot een minimum te beperken. De gevulde container nemen we zo mee.

De hoeveelheden en reinigingsfrequentie zijn per bedrijf verschillend; we spreken samen af wat past bij jouw garage. Ook denken we mee en dragen we kennis over. Wist je bijvoorbeeld dat het werken met poetsdoeken milieuvriendelijker, goedkoper en veiliger is dan het werken met papier?

Automotive bedrijfskleding 

Het leveren en wassen van de automotive bedrijfskleding draagt tevens bij aan een schone én veilige garage. Lavans levert zowel gewone bedrijfskleding zonder normering als zwaar genormeerde, antistatische kleding die wellicht slechts incidenteel gebruikt hoeft te worden. Op basis van de te verrichten werkzaamheden bepalen we welke kleding nodig is: van de werkplaatsoverall tot beschermende Proban-kleding bij lassen en slijpen.

Met de elektrificatie van auto’s vindt een transitie plaats van vuile naar schone garage. Omdat de regelgeving en normering voor het werken aan elektrische of hybride auto’s nog volop in ontwikkeling is, doet de autobranche zelf hetgeen haar, naar beste eer en geweten, het beste dunkt. Als werkgever heb je echter de plicht te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Vanuit onze kennis en ervaring in andere branches, weten we bij Lavans hoe belangrijk bescherming is bij het werken aan elektrische of hybride auto’s. De gevaren worden niet altijd onderkend. Monteurs kiezen immers het liefst voor draagcomfort. Bij warm weer lopen ze liever in een korte broek en polo dan in minder comfortabele antistatische beschermende kleding, Actualiteiten laten echter zien dat een EV-ongeluk weliswaar in een klein hoekje zit, maar wel desastreuze gevolgen kan hebben. Het moge duidelijk zijn waarom goede bescherming zo belangrijk is.

Vloerwissers

Heb je een showroom, dan biedt Lavans daarvoor ook vloerwissers. Die krijg je geseald aangeleverd zodat je zeker weet dat ze kraakschoon zijn. De wisser klik je op de daarvoor bestemde steel en klaar. Vuile wissers worden opgehaald en omgewisseld voor schone. Overigens zijn de vloerwissers niet geschikt voor de garage omdat ze geen olie of vet opnemen. Onze accountmanager denkt uiteraard mee.

Matten 

De schoonloopmat zorgt ervoor dat vuiligheid achterblijft voordat een schone ruimte wordt betreden. De grote vet- en smeeropvang absorptiematten onder de auto dragen tevens bij aan een schone werkomgeving. Reiniging ervan is een van onze specialiteiten.

Sanitaire hygiëne producten 

Poetsdoeken en werkkleding kunnen niet voorkomen dat handen vies worden. Smeer van je handen verwijderen, vraagt om industriële zeep voor extra diepe reiniging. Een hiermee gevulde zeepautomaat in de werkplaats zorgt ervoor dat de viezigheid zich niet door het pand verspreidt.  

Een handdoekautomaat met handdoekenrol maakt dat de handen ook bij het afdrogen schoon blijven. De blauwe handdoekrollen in de speciaal voor de automotive ontwikkelde handdoekautomaten zorgen daarbij voor een beter droogvermogen dan (papieren) handdoekjes. Bovendien is zo'n handdoekenrol beter voor het milieu én de portemonnee. Zowel deze automaten alsook de complete inrichting van het sanitair, inclusief toiletpapier dispenser en luchtverfrisser, behoren tot de dienstverlening van Lavans.

De service van Lavans 

Lavans biedt een totaaloplossing voor de automotive. Alle bovenstaande producten én meer behoren tot ons assortiment. Bundeling van inkoop is niet alleen prettig maar bovendienvoordelig. Lavans voegt daar een extra dimensie toe: geen verkoop maar verhuur. En natuurlijk reinigen. Niet alleen kostentechnisch gezien interessant, maar ook qua ontzorging en duurzaamheid.

Bij een samenwerking heb je geen omkijken naar de benodigde producten om je garage schoon te houden: daar zorgen wij voor. We adviseren je graag, schaffen kleding en producten voor je aan en vervangen deze als dat nodig is. We halen vuile poetsdoeken, handdoekrollen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en andere producten op, controleren én reinigen deze professioneel. Dat doen we CO2  neutraal en duurzaam.

Je kunt erop vertrouwen dat zeepdispensers en handdoekautomaten gevuld zijn en dat er voldoende voorraad is van de afgenomen producten. Wij doen dat automatisch zodat jij je tijd en energie zorgeloos kunt inzetten voor het werk in de garage. Daar kun je op vertrouwen. Een belangrijk gemak, zo onderschrijven tevens onze klanten.

Automobielbedrijf Schippers ervaart dat ook als een van de voordelen van onze samenwerking: één partij waarmee je zaken doet en één vaste servicemedewerker voor het leveren en ophalen van kleding, wissers, poetsdoeken en sanitair-benodigdheden. Eén centraal punt waar alles wordt gewassen. En tot slot één verzamelfactuur. Wel zo gemakkelijk. 

Lavans is een familiebedrijf, sinds 1928 om precies te zijn. Dat zegt wel wat. Doordat we niet beursgenoteerd zijn, staat het menselijk contact bij ons centraal. Dus geen kleine lettertjes en wurgcontracten. Maar kraakheldere afspraken. En persoonlijk contact met één vast aanspreekpunt. Dat we milieuvriendelijk reinigen, al jaren oog hebben voor verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen, is wel zo prettig. Je kunt erop vertrouwen dat het gewoon goed geregeld is.

Meer weten over wat Lavans voor jouw garage kan betekenen?