Wat is het verschil tussen een
droogloopmat en een schoonloopmat?

Geplaatst op 07-03-2017 door Expert | Schone vloeren en werkomgeving

Bij Lavans krijgen wij regelmatig de vraag over het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Om verwarring te voorkomen en je te helpen bij het maken van de juiste keus voor een droogloopmat of schoonloopmat, hebben wij hieronder de verschillen tussen de twee matten voor je opgesomd.

Wat is een droogloopmat?

Dit is een mat van katoen. Het katoen neemt water op en houdt het ook vast. Schoenzolen worden droog, zelfs zonder vegen! Een droogloopmat op maat gebruik je dus om vocht/water buiten te houden.

Wat is een schoonloopmat?

Dit is een mat van nylon. De schoonloopmat wordt vaak gekozen om zijn representatieve uitstraling. Een schoonloopmat heeft een schrapende werking. Schoenzolen worden schoon met enkele stappen op de mat. De gedraaide vezels van de schoonloopmat zorgen ervoor dat het vuil naar beneden zakt, waardoor de schoonloopmat er schoon blijft uitzien. Een nadeel is dat een nylon mat veel minder water op kan nemen dan een katoenen mat. Een schoonloopmat op maat gebruik je dus om vuil buiten te houden. 


Het structuurverschil van een katoenen mat (boven) en een nylon mat (onder).

De Effektmat® van Lavans (droogloopmat én schoonloopmat)

Nu weet je het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Kun je niet kiezen tussen een droogloopmat of een schoonloopmat? No problem! Bij Lavans hebben wij onze unieke Effektmat®. Dit is zowel een droogloopmat als een schoonloopmat in één. Dit komt door een unieke combinatie van katoenen vezels en een olie-impregnaat. Hierdoor kan de mat zowel vocht als vuil opnemen, tot wel bijna vier keer aan het eigen gewicht!

Meer weten over de matten of wil je ze gewoon eens uitproberen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je verder!