Werken in laboratoria met vloeistoffen en gassen? Een ongeluk met bijvoorbeeld brandbare, gevaarlijke stoffen zit dan in een klein hoekje. Bescherm je medewerkers te allen tijde tegen deze gevaren. Voor bedrijven in de chemische en medische industrie zijn labjassen dan ook onmisbaar. De veilige en comfortabele labjas van Lavans beschermt je medewerker tegen chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen.

Veilige labjas

Lavans verhuurt labjassen voor dames en heren. De labjassen voldoen altijd aan de veiligheidsnorm EN13034 en beschermt medewerkers tegen kleine spatten van vloeibare chemicaliën. De afstotende fluorcarbon finish op de laboratoriumjas voorkomt dat waterige zuren in het stof trekken. Door het wassen en dragen van de jas kan de laag van fluorcarbon vervagen. Voor ons als wasserij geen probleem, want na iedere wasbeurt brengen wij deze finish weer opnieuw aan.

Comfortabele labjas

Een labjas moet niet alleen veilig, maar zeker ook comfortabel zijn. De drukknopen op de labjas zorgen ervoor dat de jas snel aan en uit kan. De labjas beschikt verder over diverse opbergmogelijkheden (altijd met klep) en heeft een split aan de achterkant. De jas is eenvoudig over reguliere kleding heen te dragen.

Het is ook mogelijk om een logo op de labjas te laten maken door Lavans. Vaak is dit in de chemische branche een geborduurd embleem, om veiligheidsrisico’s zo laag mogelijk te houden.

Wij wassen de labjas periodiek voor je uit

Naast het veiligheidsaspect en een stukje comfort staan wij ook voor hoogwaardige service. Wanneer je bij ons labjassen huurt, zijn wij verantwoordelijk voor het wassen, het transport en eventuele reparaties of vervagingen van de kleding. We gebruiken specifieke wastechnieken voor het behoud van de beschermende eigenschappen. Ook voeren we uitgebreide kwaliteitscontroles uit, waardoor de veiligheidskleding ook daadwerkelijk veilig blijft.

Voordelen van het huren van een labjas

Het huren van labjassen brengt in vergelijking met het aanschaffen van labjassen de nodige voordelen met zich mee. Alle voordelen van onze service op een rijtje:

 • Wij blijven eigenaar van de labjassen. Je loopt geen risico.
 • Je wordt voorzien van veilige en schone labjassen. In de tussentijd wassen we de jassen uit en repareren we ze indien dit nodig is.
 • We nemen alle regel- en randzaken van je over, zodat jij je niet druk hoeft te maken over maatveranderingen, bijbestellen en looptijden.
 • Verouderde of onbruikbare labjassen? Deze worden tijdig vervangen voor nieuwe labjassen.
 • Geen contracten met kleine lettertjes. Wij maken altijd heldere en eerlijke afspraken.

Vragen over het wassen en huren van labjassen? Neem dan direct contact met ons op.

Laboratoriumjas huren?

Een laboratoriumjas is dus essentieel om medewerkers te beschermen tegen gevaarlijke stoffen. Overtuigd van de kracht van onze laboratoriumjas en benieuwd naar de kosten van onze service? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Naast labjassen behoefte aan andere (veilige) bedrijfskleding? Bij Lavans kun je terecht voor het huren van alle soorten bedrijfskleding.

Over Labjas

 • Verdekte drukknoopsluiting
 • Split aan de achterzijde
 • Diverse opbergmogelijkheden, altijd met klep

Kwaliteit

 • 245 gr/m2, 25% Polyester / 75% Katoen
Leverbaar in
 • Labjas
Kleurcombinaties
 • Wit

Benieuwd naar onze veiligheidskleding?

Nadat je het offerteformulier hebt ingevuld, nemen we binnen één werkdag contact met je op.