Reflecterende werkjas

Reflecterende werkjas

Een reflecterende werkjas laat jouw medewerker opvallen; de reflecterende strepen weerkaatsen namelijk lichtstralen. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid. Vaak is een reflecterende werkjas ook fluoriserend oranje of geel. Dat helpt ook.

Een reflecterende werkjas is onontbeerlijk voor medewerkers die werken in gevaarlijke werksituaties op en langs de weg of bouwplaats, bij slecht weer of in het (schemer)donker. Het fluorescerend vermogen van de werkjas (vaak ook fluoriserend genoemd) vergroot de zichtbaarheid en zorgt voor extra veiligheid.

Wanneer is een reflecterende werkjas nodig?

Wanneer de reflecterende werkjas dient te worden gedragen, blijkt vaak uit de eigen RI&E of die van de opdrachtgever. Daarin staan de potentieel gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen tijdens de werkzaamheden.

Het grote verschil tussen signaalkleding en veiligheidskleding is dat alleen signaalkleding reflecterend en fluoriserend vermogen dient te hebben. Veiligheidskleding hoeft dat niet; die is ook leverbaar in andere kleuren dan in geel of oranje. 

Een reflecterende werkjas behoort in principe tot RWS klasse 2. Wanneer twee kledingstukken uit RWS klasse 2 worden gecombineerd, kan werkkleding RWS klasse 3 ontstaan. Indien voor Rijkswaterstaat wordt gewerkt, is het advies te kiezen voor RWS klasse 3. Een reflecterende en fluoriserende werkjas combineer je in dat geval met een reflecterende werkbroek.

Behoud reflecterende en fluoriserende werking

Het kopen van zo’n reflecterende en fluoriserende werkjas betekent nog niet dat deze jouw medewerker tot in lengte der dagen veiligheid biedt. Alles staat en valt immers met het reflecterend en fluoriserend vermogen. Te vaak hangt zo’n gele of oranje veiligheidsjas in een auto en wordt deze, zonder nadenken, dag in dag uit gebruikt. Beetje bij beetje wordt de jas viezer en viezer en dat komt de zichtbaarheid niet ten goede. Sterker nog: het levert gevaarlijke situaties op. En dat wil je natuurlijk niet als werkgever.

Periodiek professioneel laten wassen van de reflecterende werkjas draagt bij aan de zichtbaarheid en daarmee dus veiligheid van jouw medewerkers. Lavans levert niet alleen reflecterende werkjassen, maar wast deze ook industrieel. Maar eerst wordt de werkkleding die bij ons arriveert aan een grondige inspectie onderworpen. Als de reflecterende banden onvoldoende fluoriserend blijken, dan wordt de werkjas vervangen door Lavans, zonder meerkosten. Ook wordt het aantal wassingen geregistreerd om daarmee de kleurintensiteit en daarbij veiligheid te kunnen blijven monitoren.

Wist je dat, als de reflecterende werkjas volgens het RI&E behoort tot de PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen), deze niet in de eigen wasmachine mag worden gewassen? Het wassen dient dan industrieel te worden gedaan zodat de jas veilig blijft.

Het voordeel van het huren van een werkjas

Door jouw werkjas niet te kopen maar te huren, heb je geen omkijken meer naar kledingbeheer. De veiligheidsjassen worden aangemeten en zijn daarmee geschikt voor heren en dames. Er zijn overigens zowel reflecterende winterjassen als veiligheidsjassen voor de overige seizoenen.

Bij Lavans heeft elk kledingstuk, dus ook elke reflecterende en fluoriserende werkjas, een eigen barcode die informatie geeft over leeftijd, was- en eventuele reparatiegeschiedenis. Bij elke wasbeurt wordt de jas gecontroleerd. Moet een jas worden gerepareerd, ingenomen of is deze aan vervanging toe, dan wordt dit automatisch gedaan. Er zijn bij ons meer dan genoeg veiligheidsjassen op voorraad, dus geen zorgen daarover!

Bij Lavans kun je overigens niet alleen terecht voor reflecterende werkjassen, veiligheidskleding en signaalkleding, maar je kunt ook andere bedrijfskleding huren. Bedrijfskleding wordt in 99% van de gevallen universeel gedragen. Ook is er werkkleding voor dames.

Geen omkijken meer naar reflecterende werkjassen

Lavans biedt de hiervoor beschreven reflecterende werkjassen (waaronder reflecterende winterjassen) te huur aan. En zorgt ook voor het periodiek professioneel en gecertificeerd wassen waardoor jij en je medewerkers kunnen blijven focussen op het werk. Je wordt ontzorgd en kunt erop rekenen dat de bedrijfskleding goed geregeld is, zonder daar zelf structureel tijd en energie in te steken.

Het voordeel van het huren van reflecterende werkjassen is dat er geen voorinvestering nodig is. Je huurt de jassen voor een vast bedrag. Helder en transparant, zonder bijkomende kosten en kleine lettertjes. Wel zo gemakkelijk!

Lavans haalt de werkkleding bij jou op het bedrijf op, reinigt deze industrieel en brengt deze daarna retour, desgewenst tot in de kledingkast. Je regelt het één keer goed en hebt er daarna geen omkijken meer naar. Daar kun je op vertrouwen. Dat doen we als familiebedrijf al sinds 1928….

Meer weten over reflecterende werkjassen? Neem contact op met onze accountmanagers of vraag een offerte op.

Over reflecterende werkjas

 • Zeer hoge zichtbaarheid
 • Meest gewaardeerde veiligheidslijn
 • Hoogste bescherming in multi-risicovolle situaties

Kwaliteit

 • 320 gr/m2, 54% modacryl / 45% katoen / 1% carbon, 2/1 keperbinding
Kleurcombinaties
 • Navy / Fluor geel
 • Navy / Fluor oranje
Leverbaar in
 • Overall
 • Amerikaanse overall
 • Werkjack
 • Werkbroek
 • Parka