Offerte aanvraag ESD overall

ESD overall

Naast besmetting door medewerkers, is Electro Static Discharge (ESD) een groot risico in een cleanroom. ESD, oftewel elektrostatische ontlading, kan grote schade aanbrengen aan zeer gevoelige producten en componenten, met alle gevolgen van dien. Helaas zijn mensen goede geleiders van elektriciteit. Bescherm jouw productieproces en rust jouw personeel uit met de juiste cleanroom kleding, zoals een ESD overall.

Onze comfortabele, wasbare ESD coverall biedt, naast bescherming tegen deeltjes, een hoge bescherming tegen elektrostatische ladingen. Bovendien ben je met het totaalconcept van Lavans altijd verzekerd van voldoende schone ESD overalls, die aan de vereisten voldoen. 

Wat is ESD?

ESD staat voor Electro Static Discharge en is de afvoer van statische lading. Statische elektriciteit wordt onder meer opgewekt door wrijving van kleding. Een mens kan dus alleen al door te bewegen statisch worden ‘opgeladen’. Komt deze statische lading vrij bij gevoelige (elektronische) componenten, dan kan er schade ontstaan. Voor bedrijven die met gevoelige producten werken, is ESD kleding, zoals een coverall ontwikkeld. Deze kleding zorgt ervoor dat statische elektriciteit veilig wordt ontladen. 

Optimale bescherming en comfort met onze ESD coverall

In een cleanroom worden strenge eisen gesteld aan de werkplek en voor medewerkers gelden strikte kledingvoorschriften. Lavans is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van ESD protection en heeft een ESD overall in het assortiment die voldoet aan alle vereisten. De coverall beschermt het productieproces tegen contaminatie door een medewerker en zorgt – onder andere door de volledige ESD ruit op de overall -dat opgebouwde statische elektriciteit veilig kan worden ontladen.

Uiteraard is ook aan de wensen en behoeften van de medewerker gedacht: onze ESD overall heeft een uitstekende pasvorm en een hoog draagcomfort. Naast de coverall zijn ook laarzen en een kap te huur bij Lavans. Deze hebben dezelfde ESD ruit als de overall en daardoor dezelfde werking.

Goed om te weten: onze ESD cleanroom overall is wasbaar, waardoor deze goedkoper en milieuvriendelijker is dan een disposable overall.

ESD overall huren:

Wil jij dat jouw medewerkers in de juiste ESD overalls werken, maar kijk je op tegen de rompslomp die bij de aanschaf en het beheer komt kijken? Geen zorgen. Lavans biedt dé oplossing. De ESD coverall uit ons assortiment is niet te koop, maar te huur. Met onze huur- en wasservice nemen we alles uit handen. Ons specialistisch cleanroom team zorgt niet alleen voor voldoende voorraad, maar neemt ook de verantwoordelijkheid over het beheer van de overalls. Reiniging, kwaliteitscontroles, mutaties, vervangingen… overal wordt voor gezorgd. En dat voor één tarief.

Lees hier meer over onze service voor bedrijfskleding.

Gecertificeerd wasproces

Het wassen van een genormeerd ESD cleanroom coverall klinkt misschien spannend, maar is voor ons gesneden koek. In onze uiterst moderne, gecertificeerde cleanroom wasserij (ISO 14644 en ISO 22000) verwerken wij kleding die gedragen wordt in uiteenlopende cleanroom classificaties. Het wasproces wordt uitgebreid gecontroleerd op microbiologische hygiëne-eisen (RABC en GMP Annex 1). Bovendien verlaat een ESD overall onze cleanroom niet voordat deze verschillende kwaliteitstesten heeft doorstaan. Zo weet je zeker dat jouw overalls ESD veilig blijven. 

Ook profiteren van onze huur- en wasservice voor ESD overalls?

Ben jij op zoek naar de juiste ESD bescherming in jouw cleanroom? Maak dan kennis met de totaaloplossing van Lavans en profiteer van praktische voordelen, zoals:

  • Voldoende schone ESD coveralls
  • ISO-gecertificeerd wasproces
  • Kwaliteitscontroles (jouw coveralls blijven ESD veilig)
  • Levering en transport (gedragen ESD overalls worden opgehaald en schoon retour gebracht)
  • Duurzame oplossing

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kun je contact opnemen met onze cleanroom-accountmanager. 

ESD overall

  • Geleidende afwerking
  • Hoge bescherming tegen deeltjes en elektrostatische ladingen
  • Hoog comfort

Kwaliteit

  • 118 gr/m2, 98% polyester / 2% carbon
Kleurcombinaties
  • Licht blauw

Benieuwd naar onze cleanroom kleding?

Nadat je het offerteformulier hebt ingevuld, nemen we binnen één werkdag contact met je op.