Offerte aanvragen kledinguitgifte automaat

Kledinguitgifte automaat

‘Heb ik voldoende kleding op voorraad voor mijn personeel?’ ‘Wordt deze kleding niet te vaak of te weinig verschoond?’ ‘Betaal ik niet onnodig veel nu mijn personeelsbestand is gewijzigd?’ Het beheren van bedrijfskleding is een hele klus. Zeker in grote organisaties en in bedrijven met een wisselend personeelsbestand is het lastig om grip te krijgen op het kledingverbruik. Met een kledinguitgifte automaat én de bedrijfskledingservice van Lavans heb je niet alleen voldoende schone en veilige kleding, maar wordt deze kleding ook nog eens geautomatiseerd verdeeld én geregistreerd. Zo heb je altijd zicht op het kledingverbruik. Dat geeft rust en scheelt onnodig hoge kosten.

Optimale controle met een kledinguitgifte automaat

Bedrijfskleding die kwijtraakt, medewerkers die om de haverklap van uniform wisselen of kleding die niet op tijd verschoond wordt; het zijn de frustraties van elk groot bedrijf. Onvoldoende grip op het kledingverbruik brengt niet alleen de veiligheid van medewerkers in gevaar, het zorgt ook voor verrassingen in budgetten.

Een kledinguitgifte automaat – ook wel bekend als KUA - zorgt voor een geautomatiseerde verdeling van bedrijfskleding. Medewerkers kunnen 24/7 gecontroleerd en geregistreerd kleding uit de KUA pakken. Doordat de kleding is voorzien van een RFID-chip, wordt direct inzichtelijk gemaakt hoeveel kledingstukken er in omloop zijn en wat het verbruiksgedrag van de medewerkers is. Bovendien registreert het systeem de voorraad, zodat je precies weet wanneer deze aangevuld moet worden. Ideaal voor grote bedrijven in de gezondheidszorg, maakindustrie, foodbranche of hospitality.

De voordelen van een kledinguitgifte systeem

Maak je gebruik van de bedrijfskledingservice van Lavans, dan kunnen we jouw organisatie voorzien van een kledinguitgifte systeem. En dat biedt voordelen

 • Tijd- en kostenbesparend: zeker voor bedrijven met een wisselend personeelsbestand of ploegendienst.
 • Gecontroleerde uitgave van bedrijfskleding: onnodig kledinggebruik is niet meer mogelijk.
 • Altijd voldoende voorraad: een KUA werkt als een geregistreerd magazijn.
 • Registratie van elk kledingstuk: kwijtraken van kleding is verleden tijd.
 • Altijd veilige en hygiënische bedrijfskleding: er is meer grip op wie de kleding draagt en wanneer deze gewassen wordt.

Bedrijfskleding en kledinguitgifte automaat huren

Het beheer van bedrijfskleding vraagt de nodige aandacht. Aandacht die je misschien liever ergens anders aan besteedt. Lavans biedt bedrijfskleding en een eventuele KUA daarom te huur aan. Hierdoor kunnen we jou volledig ontzorgen. Als eigenaar blijven we verantwoordelijk voor de kleding en de kledinguitgifte automaat, ook nadat we deze bij je afgeleverd hebben. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over reiniging en onderhoud. Vuile kleding halen we op om ze vervolgens in onze gecertificeerde wasserette te reinigen en aan een kwaliteitscheck te onderwerpen. Kapotte kleding wordt uiteraard gerepareerd of vervangen. Heb je een nieuwe voorraad nodig? Schone, gevouwen kleding bezorgen we tot in je kledinguitgifte systeem.

Lees meer over onze service voor bedrijfskleding.

De juiste KUA met de bedrijfskledingservice van Lavans

Met de stijgende kosten voor textiel is een KUA zeer rendabel. Maar dan moet het systeem wel zijn aangepast op de gebruikssituatie. Een groot ziekenhuis waar 100 verplegers op dezelfde tijd starten, heeft een andere kledinguitgifte automaat nodig dan een bedrijf in de maakindustrie met ploegendiensten. In welke branche je ook actief bent, bedrijfskleding vraag altijd om maatwerk. Ben je geïnteresseerd in onze bedrijfskledingservice? Dan inventariseren we jouw behoeften en stemmen we de kledinguitgifte automaat af op jouw situatie. Zo ben je verzekerd van een optimaal beheer van jouw bedrijfskleding.

Het beheer van jouw bedrijfskleding goed geregeld? Neem contact op

Wil je meer controle op het beheer van jouw bedrijfskleding en heb je interesse in onze totaalservice en een KUA? Snappen we! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en wie weet profiteer jij binnenkort van:

 • Schone en veilige bedrijfskleding.
 • Een direct aan te spreken voorraad.
 • Overzicht en analyse van het verbruik van de kleding.
 • Persoonlijke service en maatwerk.
 • Eerlijke transparante prijzen.
 • Gemak: van de inventarisatie en de eerste aanmeting tot vervanging en mutaties, Lavans regelt het.

Kunnen we iets voor je betekenen?

Kledinguitgifte automaat