Bouwen aan een
nog mooier Lavans

Bij de oplevering van het huidige bedrijfspand in 2013 voorzagen we niet dat we ons slechts vijf jaar later alweer zouden buigen over blauwdrukken, bouwtekeningen en materiaalstalen. Toch barst onze wasserij opnieuw uit haar jasje. Daarom gaan we Lavans verder uitbreiden het komende jaar. Met als belangrijkste kenmerken een aanbouw van 4.000 m² en een cleanroom voor de highcare hoek.

Outstanding als uitdaging

Tijdens de nieuwbouw duikt ons bouwteam ook in het BREEAM-regelement. De duurzaamheidslat ligt daarbij heel hoog. Wij gaan voor het hoogst haalbare level van BREEAM Nieuwbouw en Renovatie: Outstanding. 

Voortgang | Laatste updates

Oude MAN garage gesloopt

2 FEBRUARI 2018 - Werd op maandag 15 januari 2018 in de voormalige MAN garage aan de achterzijde van ons bedrijfspand nog gezamenlijk geproost vanwege de officiële start van het nieuwbouw project. Amper twee weken later is er helemaal niets meer over het oude garagegebouw en is men bezig de laatste sloopresten te sorteren en af te voeren. Bekijk foto's van de sloop hieronder. 

Volgens de planning van Aannemingsbedrijf Cornelissen uit Zeeland, de uitvoerend aannemer, zal op maandag 5 februari begonnen worden met het opschonen van het terrein, twee weken later gevolgd door het inrichten van de bouwplaats.

Aftrap nieuwbouw

15 JANUARI 2018 - Op maandag 15 januari is in samenzijn van alle onze collega’s een symbolische aftrap gegeven aan de geplande uitbreiding van onze wasserij. Op een –tot ieders grote verrassing- enorme bulldozer legden de eigenaren Piet en Michel Heerkens de eerste hand aan de sloop van de ‘oude garage’, die plaats moet maken voor de nieuwbouw. “Eindelijk, na bijna een jaar van voorbereiding, kunnen we onze plannen tot uitvoering gaan brengen. Onze medewerkers wachten hier al lang op, dus een flinke aftrap is voor iedereen een mooie start van 2018”, vertelt Michel.

Lees het volledige nieuwsbericht.

Wat is BREEAM?

BREEAM is een methode om te beoordelen hoe duurzaam een gebouw is. De score is opgebouwd uit deelscores: energie, gezondheid, materialen, management, landgebruik & ecologie, vervuiling, transport, afval en water. Dit leidt tot een totaalscore:

Pass: > 30% 
Good: > 45% 
Very Good: > 55% 
Excellent: > 70% 
Outstanding: > 85% 

Geen update missen?

Volg ons op social media

Laatste nieuws

Bekijk de impressievideo van ons nieuwe pand

Spectaculaire aftrap

Lees het nieuwsbericht

Sloop van de oude MAN garage