Bouwen aan een nog mooier Lavans

Bij de oplevering van het huidige bedrijfspand in 2013 voorzagen we niet dat we ons slechts vijf jaar later alweer zouden buigen over blauwdrukken, bouwtekeningen en materiaalstalen. Toch barst onze wasserij opnieuw uit haar jasje. Daarom gaan we Lavans verder uitbreiden het komende jaar. Met als belangrijkste kenmerken een aanbouw van 4.000 m² en een cleanroom voor de highcare hoek.

Outstanding als uitdaging

Tijdens de nieuwbouw duikt ons bouwteam ook in het BREEAM-reglement. De duurzaamheidslat ligt daarbij heel hoog. Wij gaan voor het hoogst haalbare level van BREEAM Nieuwbouw en Renovatie: Outstanding. 

Voortgang | Laatste updates

BREEAM-audit in zicht!

JUNI 2019 - Ook de afgelopen maanden zijn we druk geweest rondom de bouw. We hebben diverse punten kunnen afronden. Inmiddels is de nieuwe receptie in gebruik genomen en zijn de fietsenstalling en milieustraat klaar. Ook is de speciale ecologische tuin af, waar al veel vlinders, bijen en overige insecten hun plekje hebben gevonden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe kantine met het prachtige dakterras.

Op vrijdag 12 juli 2019 vindt de audit van BREEAM-NL plaats. Voor ons een spannende dag, waar we de afgelopen jaren met enorm veel enthousiasme naar toe hebben gewerkt. 

Het prachtige nieuwe aanzicht van ons pand

MEI 2019 - de uitstraling van het pand in mei. 

Na algehele oplevering, Lavans nu zelf aan zet!

28 FEB 2019- Gisteren, op 28 februari 2019, vierden de leden van het bouwteam een klein feestje binnen de muren van Lavans. Precies 409 dagen na de officiële start van ons nieuwbouwproject, was de algehele oplevering van het pand.

Trots, maar nog even doorzetten
Enkele leden van het bouwteam, die het afgelopen jaar ontzettend hard hebben gewerkt, liepen met enige trots door de 4.000m2 duurzame nieuwbouw. Hier en daar werden er aantekeningen gemaakt over punten die nog aandacht verdienen of door (weers-)omstandigheden op een later moment nog afgewerkt moeten worden. 

Lavans aan zet
Nu de grootste bouwactiviteiten klaar zijn en hoofdaannemer Cornelissen de werkzaamheden qua bouw en inrichting heeft overgedragen, is Lavans aan zet. Toch zullen de ‘bouwlieden’ de komende tijd nog wel te vinden zijn op het terrein van Lavans, om samen met ons de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Eén jaar bouwen 

24 JAN 2019 - Weet je het nog? De sloop van MAN-garage als startsein voor onze nieuwbouw! Dat is inmiddels precies één jaar geleden. Sinds de officiële aftrap is Lavans in omvang flink gegroeid. Dat is vanaf de buitenkant goed te zien. Zie jij de verschillen?
Wat je niet kunt zien, zijn de vorderingen die inpandig worden gemaakt. Zo is vanaf begin december de gloednieuwe high care volledig in gebruik. De komende maanden worden de kledinguitgiftesystemen en de cleanroom gerealiseerd.

Goede beoordeling Bewust Bouwen

27 NOV 2018 - Naast innovaties in techniek, spelen ook omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid een belangrijke rol in de bouw. Het bouwproject van Lavans is op deze thema's getest en dat met goed resultaat! Dit betekent dat wij én alle bouwmedewerkers die bij ons aan de slag zijn een visitekaartje zijn voor de bouwsector. Knap werk van onze aannemer! Fijn dat we op deze manier kunnen samenwerken. Bekijk het 'auditverslag van Bewust Bouwen' hier. 

Bouwactiviteiten gaan voorspoedig

08 NOV 2018 -  Nu het einde van het jaar 2018 nadert mogen we tevreden vaststellen dat er grote stappen worden gemaakt met de nieuwbouw. Vooral richting de nieuwe high care, die volgens planning begin december operatief zal zijn, wordt het plaatje steeds completer. Ook het aanzicht van het pand met de lichtreclame op de gevel, de lange rij laaddocks en de vorderingen van het straatwerk zijn het bewijs dat de afrondende fase stapje voor stapje dichterbij komt. 

Ook binnen in het nieuwbouwpand -bij het nieuwe magazijn, de expeditie, zeepdoseringen, kleedruimtes en sanitaire gedeelte- kunnen steeds meer actiepunten worden afgevinkt op het planningsoverzicht. Een goed teken met de feestmaand december voor de deur en wie weet een strenge winter die op de loer ligt! Bekijk onder aan de pagina de laatste foto's. 

Eerste machines voor in nieuwbouw gearriveerd

14 SEPT 2018 - Nadat afgelopen week de eerste machine voor in de nieuwe Highcare werd geleverd, zijn ook de gloednieuwe drogers én de wasbuis gearriveerd. Een secure klus! Niet zo vreemd, aangezien de wasbuis 11 meter lang is en maar liefst 15 ton weegt! Gelukkig verliep het transport volgens plan en kon de gigantische wasstraat daarna worden geïnstalleerd.

Goede eerste score voor BREEAM Ontwerpcertificaat 

26 JULI 2018 - De eerste beoordeling van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is binnen. Op basis van negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, heeft ons pand voor de Ontwerpfase een score van 86,25% ontvangen. Een teken dat we goed op weg zijn naar ons einddoel: Outstanding! Lees hier meer over het Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat.  

Goed gevloerd!

20 JULI 2018 - Inmiddels is de bouwvak aangebroken. Tijdens de vakantie worden de werkzaamheden op een laag pitje gezet. De constructie van het gebouw is bijna klaar. De loopbrug, tussen de nieuwe receptie en het nieuwbouwstuk, wordt na de vakantie afgemaakt. De vloerverwarming is gelegd en de vloeren zijn gestort. Ook ligt de dakbedekking er voor een groot gedeelte op!

Tijdens de bouwvak worden de verdiepingsvloeren gedeeltelijk gecoat, zodat na de vakantie het installatiewerk van start kan gaan. Ook wordt er na de vakantie gestart met de isolatie van de buitenwanden en worden buitenbeplating en kozijnen geplaatst. Na de vakantie gaat er dus flink wat installatiewerk plaatsvinden (elektra, sprinkler, luchtbehandeling, etc.).

Vanaf week 36 komen de eerste nieuwe machines binnen (wasmachines, wasstraat en drogers).

Hoogste punt nieuwbouw bereikt

6 JUNI 2018 - Een feestelijk moment woensdag op 6 juni bij Lavans. Na in januari 2018 gestart te zijn met de voorbereidingen en aansluitend de nodige bouwactiviteiten werd met trots de vlag gehezen in top vanwege het bereiken van het hoogste punt van ons nieuwbouwproject.

In aanwezigheid van o.a. medewerkers van hoofdaannemer Cornelissen uit Zeeland en diverse onderaannemers, het bouwteam en afvaardiging van Lavans sprak Michel Heerkens, mede eigenaar van Lavans, een kort woordje en had hij de eer samen met bouwmanager Albert Spierings en Danny van den Berkmortel (bouwcoördinator Lavans) de vlag te hijsen.Lees het volledige nieuwsbericht. 

Spoedig verloop

8 MEI 2018 - De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het maken van de bekistingen en het aanbrengen van wapeningen voor het betonstorten van de funderingsbalken. Ook is er een infiltratiepakket gemaakt (middels o.a. lavastenen) voor het afvoeren van het regenwater. Hierdoor komt het regenwater in de bodem van ons terrein en hoeft het niet afgevoerd te worden via de normale riolering. 

Momenteel worden de buiten- en binnenriolering aangelegd en aangesloten. Aansluitend wordt er gestart met het plaatsen van de staalconstructie. Eindelijk de lucht in! Dit betekent dat we binnen een maand in grote lijnen een beeld gaan krijgen van hoe ons nieuwbouwpand eruit zal gaan zien. 

Het heien is begonnen

22 MAART 2018 -  Waren we eerder nog bezig met slopen of voorbereiden... Vanaf nu gaan we écht aan de slag. In week 12 en 13 worden er 23 heipalen en 156 betonschroefpalen geplaatst als basis voor de fundering vanaf week 15. 

Lees het volledige nieuwsbericht

Oude MAN garage gesloopt

2 FEBRUARI 2018 - Werd op maandag 15 januari 2018 in de voormalige MAN garage aan de achterzijde van ons bedrijfspand nog gezamenlijk geproost vanwege de officiële start van het nieuwbouw project. Amper twee weken later is er helemaal niets meer over het oude garagegebouw en is men bezig de laatste sloopresten te sorteren en af te voeren. Bekijk foto's van de sloop hieronder. 

Volgens de planning van Aannemingsbedrijf Cornelissen uit Zeeland, de uitvoerend aannemer, zal op maandag 5 februari begonnen worden met het opschonen van het terrein, twee weken later gevolgd door het inrichten van de bouwplaats.

Aftrap nieuwbouw

15 JANUARI 2018 - Op maandag 15 januari is in samenzijn van alle onze collega’s een symbolische aftrap gegeven aan de geplande uitbreiding van onze wasserij. Op een –tot ieders grote verrassing- enorme bulldozer legden de eigenaren Piet en Michel Heerkens de eerste hand aan de sloop van de ‘oude garage’, die plaats moet maken voor de nieuwbouw. “Eindelijk, na bijna een jaar van voorbereiding, kunnen we onze plannen tot uitvoering gaan brengen. Onze medewerkers wachten hier al lang op, dus een flinke aftrap is voor iedereen een mooie start van 2018”, vertelt Michel.

Lees het volledige nieuwsbericht.

Wat is BREEAM?

BREEAM is een methode om te beoordelen hoe duurzaam een gebouw is. De score is opgebouwd uit deelscores: energie, gezondheid, materialen, management, landgebruik & ecologie, vervuiling, transport, afval en water. Dit leidt tot een totaalscore:

Pass: > 30% 
Good: > 45% 
Very Good: > 55% 
Excellent: > 70% 
Outstanding: > 85% 

Geen update missen?

Volg ons op social media

Lees alles over ons BREEAM bouwproject

Bekijk casestudy

Laatste nieuws