Bouwen aan een
nog mooier Lavans

Bij de oplevering van het huidige bedrijfspand in 2013 voorzagen we niet dat we ons slechts vijf jaar later alweer zouden buigen over blauwdrukken, bouwtekeningen en materiaalstalen. Toch barst onze wasserij opnieuw uit haar jasje. Daarom gaan we Lavans verder uitbreiden het komende jaar. Met als belangrijkste kenmerken een aanbouw van 4.000 m² en een cleanroom voor de highcare hoek.

Outstanding als uitdaging

Tijdens de nieuwbouw duikt ons bouwteam ook in het BREEAM-reglement. De duurzaamheidslat ligt daarbij heel hoog. Wij gaan voor het hoogst haalbare level van BREEAM Nieuwbouw en Renovatie: Outstanding. 

Voortgang | Laatste updates

Bouwactiviteiten gaan voorspoedig

08 NOV 2018 -  Nu het einde van het jaar 2018 nadert mogen we tevreden vaststellen dat er grote stappen worden gemaakt met de nieuwbouw. Vooral richting de nieuwe high care, die volgens planning begin december operatief zal zijn, wordt het plaatje steeds completer. Ook het aanzicht van het pand met de lichtreclame op de gevel, de lange rij laaddocks en de vorderingen van het straatwerk zijn het bewijs dat de afrondende fase stapje voor stapje dichterbij komt. 

Ook binnen in het nieuwbouwpand -bij het nieuwe magazijn, de expeditie, zeepdoseringen, kleedruimtes en sanitaire gedeelte- kunnen steeds meer actiepunten worden afgevinkt op het planningsoverzicht. Een goed teken met de feestmaand december voor de deur en wie weet een strenge winter die op de loer ligt! Bekijk onder aan de pagina de laatste foto's. 

Eerste machines voor in nieuwbouw gearriveerd

14 SEPT 2018 - Nadat afgelopen week de eerste machine voor in de nieuwe Highcare werd geleverd, zijn ook de gloednieuwe drogers én de wasbuis gearriveerd. Een secure klus! Niet zo vreemd, aangezien de wasbuis 11 meter lang is en maar liefst 15 ton weegt! Gelukkig verliep het transport volgens plan en kon de gigantische wasstraat daarna worden geïnstalleerd.

Goede eerste score voor BREEAM Ontwerpcertificaat 

26 JULI 2018 - De eerste beoordeling van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is binnen. Op basis van negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, heeft ons pand voor de Ontwerpfase een score van 86,25% ontvangen. Een teken dat we goed op weg zijn naar ons einddoel: Outstanding! Lees hier meer over het Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat.  

Goed gevloerd!

20 JULI 2018 - Inmiddels is de bouwvak aangebroken. Tijdens de vakantie worden de werkzaamheden op een laag pitje gezet. De constructie van het gebouw is bijna klaar. De loopbrug, tussen de nieuwe receptie en het nieuwbouwstuk, wordt na de vakantie afgemaakt. De vloerverwarming is gelegd en de vloeren zijn gestort. Ook ligt de dakbedekking er voor een groot gedeelte op!

Tijdens de bouwvak worden de verdiepingsvloeren gedeeltelijk gecoat, zodat na de vakantie het installatiewerk van start kan gaan. Ook wordt er na de vakantie gestart met de isolatie van de buitenwanden en worden buitenbeplating en kozijnen geplaatst. Na de vakantie gaat er dus flink wat installatiewerk plaatsvinden (elektra, sprinkler, luchtbehandeling, etc.).

Vanaf week 36 komen de eerste nieuwe machines binnen (wasmachines, wasstraat en drogers).

Hoogste punt nieuwbouw bereikt

6 JUNI 2018 - Een feestelijk moment woensdag op 6 juni bij Lavans. Na in januari 2018 gestart te zijn met de voorbereidingen en aansluitend de nodige bouwactiviteiten werd met trots de vlag gehezen in top vanwege het bereiken van het hoogste punt van ons nieuwbouwproject.

In aanwezigheid van o.a. medewerkers van hoofdaannemer Cornelissen uit Zeeland en diverse onderaannemers, het bouwteam en afvaardiging van Lavans sprak Michel Heerkens, mede eigenaar van Lavans, een kort woordje en had hij de eer samen met bouwmanager Albert Spierings en Danny van den Berkmortel (bouwcoördinator Lavans) de vlag te hijsen.Lees het volledige nieuwsbericht. 

Spoedig verloop

8 MEI 2018 - De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het maken van de bekistingen en het aanbrengen van wapeningen voor het betonstorten van de funderingsbalken. Ook is er een infiltratiepakket gemaakt (middels o.a. lavastenen) voor het afvoeren van het regenwater. Hierdoor komt het regenwater in de bodem van ons terrein en hoeft het niet afgevoerd te worden via de normale riolering. 

Momenteel worden de buiten- en binnenriolering aangelegd en aangesloten. Aansluitend wordt er gestart met het plaatsen van de staalconstructie. Eindelijk de lucht in! Dit betekent dat we binnen een maand in grote lijnen een beeld gaan krijgen van hoe ons nieuwbouwpand eruit zal gaan zien. 

Het heien is begonnen

22 MAART 2018 -  Waren we eerder nog bezig met slopen of voorbereiden... Vanaf nu gaan we écht aan de slag. In week 12 en 13 worden er 23 heipalen en 156 betonschroefpalen geplaatst als basis voor de fundering vanaf week 15. 

Lees het volledige nieuwsbericht

Oude MAN garage gesloopt

2 FEBRUARI 2018 - Werd op maandag 15 januari 2018 in de voormalige MAN garage aan de achterzijde van ons bedrijfspand nog gezamenlijk geproost vanwege de officiële start van het nieuwbouw project. Amper twee weken later is er helemaal niets meer over het oude garagegebouw en is men bezig de laatste sloopresten te sorteren en af te voeren. Bekijk foto's van de sloop hieronder. 

Volgens de planning van Aannemingsbedrijf Cornelissen uit Zeeland, de uitvoerend aannemer, zal op maandag 5 februari begonnen worden met het opschonen van het terrein, twee weken later gevolgd door het inrichten van de bouwplaats.

Aftrap nieuwbouw

15 JANUARI 2018 - Op maandag 15 januari is in samenzijn van alle onze collega’s een symbolische aftrap gegeven aan de geplande uitbreiding van onze wasserij. Op een –tot ieders grote verrassing- enorme bulldozer legden de eigenaren Piet en Michel Heerkens de eerste hand aan de sloop van de ‘oude garage’, die plaats moet maken voor de nieuwbouw. “Eindelijk, na bijna een jaar van voorbereiding, kunnen we onze plannen tot uitvoering gaan brengen. Onze medewerkers wachten hier al lang op, dus een flinke aftrap is voor iedereen een mooie start van 2018”, vertelt Michel.

Lees het volledige nieuwsbericht.

Wat is BREEAM?

BREEAM is een methode om te beoordelen hoe duurzaam een gebouw is. De score is opgebouwd uit deelscores: energie, gezondheid, materialen, management, landgebruik & ecologie, vervuiling, transport, afval en water. Dit leidt tot een totaalscore:

Pass: > 30% 
Good: > 45% 
Very Good: > 55% 
Excellent: > 70% 
Outstanding: > 85% 

Geen update missen?

Volg ons op social media

Lees alles over ons BREEAM bouwproject

Bekijk casestudy

Laatste nieuws

8 nov - bouw gaat voorspoedig

31 juli - Vloeren zijn gestort

Sloop van de oude MAN garage

9 mei - De bouw is in volle gang

Bekijk de impressievideo van ons nieuwe pand