Klant case
Esro Food Group

Geplaatst op 24-05-2019
  • Leestijd: 1,5 minuut

Wie is Esro Food Group

Esro Food Group is als Nederlands familiebedrijf werkzaam binnen de vlees- en visindustrie. Het verwerken en bewerken van rund- en kalfsvlees is de voornaamste activiteit van het bedrijf, dat in Nuenen haar hoofdkantoor heeft. De producten vinden wereldwijd hun weg naar uiteenlopende afnemers, waaronder fabrikanten van snacks, vleeswaren en maaltijdcomponenten. Met Esro Seafood onderscheidt het bedrijf zich als importeur van exotische vissoorten.

Esro Food Group en Lavans

Hygiëne en voedselveiligheid staan hoog in het vaandel bij Esro. In 2018 behaalde het bedrijf het BRC 7 AA-certificaat en BRC 8 is in het vizier. Esro betrekt grondstofleveranciers en dienstverleners uitdrukkelijk in het streven naar voedselveiligheid. Zo ook voor de bedrijfskleding. “Schone bedrijfskleding is een basisvoorwaarde om voedselveilig te werken”, aldus quality controller Karin Seijkens van Esro. “De afnemer en de consument moeten er op kunnen vertrouwen dat iedereen in de keten hygiënisch werkt.”

Na een verdubbeling van het bedrijfsoppervlak in 2017 besloot Esro om de bedrijfskleding uit te besteden. Seijkens: “Onze plantmanager bracht destijds in kaart wat het zelf wassen ons kostte, qua manuren en water- en energieverbruik. De keuze viel op interne focus op onze kernactiviteiten en het uitbesteden van de bedrijfskleding.”

Esro Food Group over Lavans

“Lavans ontzorgt ons volledig met de bedrijfskleding”, vertelt Seijkens. “We ontvangen de kleding om de dag. Schoon, gevouwen en individueel verpakt. Waarbij alle vaste medewerkers een eigen outfit op maat en op naam hebben.” Lavans werkt bovendien heel transparant, aldus Seijkens. “Informatie over het wasprogramma, de temperatuur, certificatie et cetera is eenvoudig op te vragen. Door labels op de kleding kunnen we desgewenst volgen hoeveel en welke pakken er in omloop zijn. Zo zijn we altijd verzekerd van voldoende bedrijfskleding.”

Dat Lavans zich in het voorjaar van 2019 als eerste wasserij certificeerde voor ISO 22000, verbaast Seijkens niet. “Het bevestigt hoe hygiënisch Lavans werkt. Voor producerende bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is dat een pré. Lavans laat, met haar vernieuwde high-care wasserij en cleanroom, zien op welk niveau het opereert en dat het de taal van de industrie verstaat. Wat mij betreft zetten we onze samenwerking nog heel lang voort.”

Net als Esro Food Group gebruikmaken van onze dienstverlening?

Informeer naar de mogelijkheden
Esro maakt gebruik van: