Klant case
Glasbest

Geplaatst op 12-11-2019
  • Leestijd: 1,5 minuut

Wie is Glasbest

Als onderdeel van handelsonderneming Enrico Glasbest, produceert Glasbest ‘lekkere levensmiddelen in glas’. Het bedrijf, gevestigd in het Brabantse Udenhout, spreidt haar activiteiten over drie kanalen: private label, co-packing en eigen merken als Amelander sladressing en Jean Bâton. Dit merk mayonaise ligt in alle Nederlandse supermarkten, waarbij vooral de truffelmayonaise van Jean Bâton populair is. Met private label is Glasbest ook internationaal steeds succesvoller.

Glasbest en Lavans

Met het oog op voedselveiligheid is Glasbest er alles aan gelegen om glasbreuk in het productieproces te voorkomen. “We kunnen het niet volledig voorkomen, want het plaatsen van de potjes is bij ons een manuele handeling”, vertelt Bart Marcoen, operations manager van Glasbest. “Maar als het een keer gebeurt, is het zaak om een goede glasbreukprocedure te hebben en deze strikt te volgen. Denk aan het verwisselen van kleding.”

Schone bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel om de voedselveiligheid te borgen, meent Marcoen. “In veel bedrijven dragen medewerkers een overall, maar wij hebben bewust gekozen voor de hygiënischer broek-jascombinatie. Als voedselproducenten hebben we een grote verantwoordelijkheid. Stel dat je bewust een voedselveiligheidsrisico neemt, hoe klein ook, en er overlijdt daardoor iemand. Ik zou dat niet op mijn geweten willen hebben.” Sinds de oprichting van Glasbest in 2009 levert Lavans de bedrijfskleding. Voor iedere medewerker elke dag een schoon setje, per stuk verpakt en desgewenst op naam klaargelegd.

Glasbest over Lavans

Glasbest werkt graag samen met partners die meedenken en ontzorgen, aldus Marcoen. “We worden jaarlijks gecertificeerd voor IFS en krijgen veel klantenaudits. Als auditoren zien dat de bedrijfskleding van Lavans komt, noteren ze een vinkje.Want ze weten dat het dan goed is. Zelf testen we ook regelmatig wat er op de kleding zit. In tien jaar heeft zich nog nooit een probleem voorgedaan.”

Het vertrouwen van Marcoen in de wasserij, die alle foodkleding in een moderne high-care ruimte behandelt, is groot. “Lavans is ruim gecertificeerd en investeert continu om beter te worden. Ook zijn de medewerkers altijd bereid om problemen op te lossen. Al moet de accountmanager met zijn privéauto langs komen om in noodgevallen kleding te brengen, het wordt geregeld. Dat kom je niet bij elke dienstverlener tegen.”

Net als Glasbest gebruikmaken van onze dienstverlening?

Informeer naar de mogelijkheden
Glasbest maakt gebruik van: