Klant case
HEMA Bakkerijen

Geplaatst op 22-07-2020
  • Leestijd: 1,5 minuut

Wie is HEMA Bakkerijen

HEMA Bakkerijen is verantwoordelijk voor misschien wel het populairste banket van Nederland. De tompouces, fototaarten, appelkruimelvlaaien en saucijzenbroodjes vinden hun weg naar tal van feestelijke gelegenheden. Dat gebeurt vanuit een centrale bakkerij in Almere en vanuit zes andere bakkerijen in het land: in Sneek, Zwolle, Doetinchem, nogmaals Almere, Dordrecht en Helmond. Vanuit elk van die vestigingen worden tussen de 40 en 100 HEMA-winkels in de regio dagvers beleverd.

HEMA Bakkerijen en Lavans

De samenwerking tussen HEMA Bakkerijen en Lavans gaat terug tot 2009. “Lavans past supergoed bij HEMA”, stelt QA medewerker Tim Slats. “Het is voor ons veel meer dan alleen de wasservice. Ook de reparatieservice van onze bedrijfskleding verloopt via Lavans. En dat is ook nog eens onze kledingleverancier.” De bedrijfskleding bij de bakkerijen wordt erg intensief gebruikt. De kleding is niet gepersonaliseerd en wordt dus door meerdere mensen op dezelfde locatie gedragen, soms ook met verschillende maten. “Doordat er zowel elastiek in de band als in de broekspijpen zit, kan dat ook”, geeft Slats aan.

Barcodes in de kleding zorgen ervoor dat die na het wassen altijd op dezelfde bakkerij terugkomt. De nieuwe polo’s en broeken worden wit, waar de broeken in de bakkerij nu nog blauw-wit geblokt zijn. “Wit straalt reinheid uit”, weet Slats. Die frisse uitstraling past bovendien uitstekend binnen een organisatie waar voedselveiligheid hoog in het vaandel staat.

HEMA Bakkerijen over Lavans

HEMA Bakkerijen is te spreken over de samenwerking met Lavans. Anders zou de samenwerking recent niet met vijf jaar zijn verlengd, aldus Slats. Hij looft deprettige wijze waarop er flexibel met Lavans wordt samengewerkt en gecommuniceerd. “Als je vragen hebt, krijg je altijd snel antwoord. Lavans is altijd bereid om mee te denken. Zo werken er bij ons in de piekdruktes – november en december – veel meer mensen. Lavans schaalt dan mee op, rijdt graag een keer extra om te zorgen dat er overal voldoende schone bedrijfskleding ligt.”

De flexibiliteit ziet Tim op meer manieren terug. “Wij hadden wel eens jassen van een andere leverancier. Nou, die nam Lavans gewoon mee in het wasproces.” De nieuwe bedrijfskleding, die Lavans levert, kent een dikkere kwaliteit en gaat daardoor langer mee. Dat past helemaal binnen de duurzaamheidsvisie die HEMA-breed geldt. “Lavans voldoet aan alle normeringen die voor ons van belang zijn en verbetert zijn processen continu. Dat maakt het een uitermate prettige partij om mee samen te werken. De meerwaarde die deze leverancier voor ons heeft staat buiten kijf. We zijn er heel tevreden over.”

Net als HEMA Bakkerijen gebruikmaken van onze dienstverlening?

Informeer naar de mogelijkheden
HEMA Bakkerijen maakt gebruik van: