Ons wasproces voor sterk vervuilde bedrijfskleding

Werkkleding in de automotive of de maakindustrie, zoals productie of assemblage is vaak erg vervuild door o.a. olie en vet. Dit soort vlekken zijn met een standaard wasje lastig te verwijderen. Industriële wasserijen zijn hierin gespecialiseerd en krijgen zelfs de meest vervuilde kleding weer schoon. 

Industriële reiniging

In de industriële reiniging maakt men gebruik van een aangepast wasproces. Wij beschikken over de juiste materialen en mogelijkheden om bedrijfskleding succesvol te reinigen, waardoor de kleding weer volledig schoon wordt en daarbij minder onderhevig is aan slijtage en krimp.

Schone werkkleding begint met juiste ‘bevuilingsgraad’

Bij binnenkomst wordt aan de vuile bedrijfskleding een bevuilingsgraad gekoppeld. De ‘graad van bevuiling’ bepaalt de wijze van het wassen en de zwaarte van het wasprogramma. De meeste werkkleding wordt gewassen in onze ‘wasstraat’. Dit is een hele lange wasmachine die bestaat uit 16 stappen van ieder 3 minuten.

Speciale kleding, zoals regenkleding mét reflectie, wordt gewassen in onze individuele wasmachines (vergelijkbaar met een wasmachine thuis, maar dan wat groter). Zo kunnen we nog net wat extra aandacht geven aan werkkleding die hier om vraagt.

Specifieke wasprogramma's sparen milieu

Voor ieder wasprogramma geldt een eigen dosering aan wasmiddelen en specifieke watertemperatuur. De zeep wordt afgestemd op de bevuilignsgraad en automatisch toegedient. Zo wordt er nooit te veel of verkeerd wasmiddel gebruikt. Bovendien weten we met slimme technieken de warmte van het ene wasproces opnieuw te gebruiken voor het volgende wasproces. Door op deze manier bezig te zijn met specifieke wasprogramma's bespaarden we de afgelopen jaren 25% aan water én 30% aan wasmiddelen. En dat past bij onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Advies van derden

We hebben veel kennis in huis, maar maken ook graag gebruik van de deskundigheid van onze externe partners. We werken nauw samen met onze zeepleverancier die adviseert en ondersteunt bij het afstellen van het wasproces. Tijdens structurele bedrijfsbezoeken wordt het gehele wasproces nagelopen en waar nodig aangepast. Op het moment dat wij zien dat vlekken en vuil minder eenvoudig van de kleding wordt verwijderd, nemen we contact op met onze partner. Met experimenten en proefwassen wordt samen gezocht naar een oplossing, zodat we de klant altijd kunnen voorzien van schone bedrijfskleding. 

Meer weten over ons wasproces?

Vraag onze medewerkers om meer informatie of breng eens een bezoekje aan onze wasserij. 

Geïnteresseerd in bedrijfskleding?
Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.