Eerste editie Lavans Halve van Helmond  groot succes

Geplaatst op 19-07-2021 door Daniëlle Dielissen

Op zondag 18 juli vond de eerste editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Dit nieuwe hardloop- en wandelevenement trok ruim 850 deelnemers uit binnen- en buitenland. Daarmee heeft de organisatie het evenement direct boven regionaal op de kaart gezet.

Officeel wedstrijdparcours, voor alle leeftijden

Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Naast de afstand van 21,1 km was er ook een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, scholierenloop, kidsrun en een wandelloop. In totaal gingen bijna 600 hardlopers, 151 kinderen en 111 wandelaars enthousiast van start afgelopen weekend. Het bleek een écht evenement voor alle leeftijden; de jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 86 jaar. De sporters waren geweldig blij, dat zij weer deel konden nemen aan een loopevenement.

Ondanks de hoge temperatuur, geen entertainment en publiek langs de route i.v.m. corona, zijn er toch mooie tijden neergezet. De uitslagen zijn te vinden op de website van de Lavans Halve van Helmond

Lavans trotse hoofdsponsor

Bij dit prachtig sportieve evenement speelde Lavans en onze Lavansianen een prominente rol. Allereerst natuurlijk met Lavans als eventsponsor en daarmee naamgever van het loopevenement. Maar ook door deelname van een 25-tal collega's aan diverse onderdelen. Daarnaast waren er zo'n 15 collega's de hele dag actief als vrijwilliger bij de verzorgingsposten. Een speciale rol was weggelegd voor onze directeur Tristan van der Waart. Hij mocht zowel bij de 10 kilometer als bij de 5 kilometer het startschot geven. 

"We zijn van origine een écht Helmonds familiebedrijf en nauw betrokken in de omgeving. Toen we hoorden van dit sociale en sportieve initiatief, zeiden we meteen: daar moeten we bij zijn. Bij ons staat gezondheid en vitaliteit hoog op de agenda. Niet alleen voor onze medewerkers, maar voor de gehele maatschappij. Met trots verbinden we onze naam aan dit kansrijke evenement en leveren graag een maatschappelijk bijdrage hierin.” aldus Tristan van der Waart.  

Volgende editie 10 april 2022

Het evenement werd georganiseerd door een samenwerking door een samenwerkingsverband tussen Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub HAC. Dit jaar vond het evenement plaats op Sportpark Molenven, volgend jaar zal het op 10 april 2022 plaatsvinden vanuit Sportpark Brandevoort.