Ons uniek personeelsbeleid
belicht door NPO Nieuwsuur

Geplaatst op 22-02-2017 door Daniëlle Dielissen

Dinsdagavond 21 februari jl. zijn wij als voorbeeldbedrijf aan bod gekomen, bij het NPO 2 programma Nieuwsuur. In de reportage ‘Leven lang leren en werken’ werd getoond hoe wij omgaan met functieverandering ten gevolge van automatisering. Een ontwikkeling die je niet tegenhoudt, en waar je dus beter op kunt anticiperen!

Samen anticiperen op ontwikkelingen

Piet, mede-eigenaar Lavans vertelt: “Net als in ieder ander bedrijf, vervallen ook bij ons administratieve taken door procesverbetering en automatisering. Een situatie die –in onze ogen- door collega bedrijven vaak negatief wordt benaderd. Bedrijven zijn wel bereid te investeren in onderhoud aan machines, maar het ontwikkelen van medewerkers wordt snel gezien als een eigen verantwoordelijkheid van deze medewerkers. Het gevolg: reorganisaties en schrappen van banen.”

Verantwoordelijkheid voor werkgever én werknemer

Lavans stelt dat een leven lang werken niet alleen verantwoording is van de werknemers, maar ook van de werkgevers. Piet: “Om de kracht van iedere medewerker te behouden, hebben we samen met hen gekeken naar functies die gaan vervallen, ambities die ze hebben en welke nieuwe rollen en taken ze kunnen vervullen. We bieden de medewerkers omscholing als daar behoefte aan is. Op die manier vervullen medewerkers taken die perfect passen bij hun persoonlijke talenten. En dat enthousiasme, dat is weer van positieve invloed op onze klanten!”